Őszibarack chutney

Nagyon szeretem a húsok, grillek mellé a gyümölcsöt. Chutney készítésre még sosem adtam a fejem, ideje volt belevágni:)

Keresgéltem recepteket, de igazán egyik sem tetszett, bár az arányok összeállításában nagy segítségemre volt. Úgy döntöttem, ha már a chutney Indiából származik, legyen indiai ízvilágú az első kísérlet.

Hozzávalók: 2 kg barack, meghámozva, apró kockákra vágva (3 szemet összetörtem kézzel, az így került bele), 20 dkg méz, 10 dkg mazsola, két chili apróra vágva, 1 kk friss reszelt gyömbér, 1 kk mustármag, 1 kk curry por, 1 rudacska fahéj, 2 dl almaecet.

Mindent bele módszerrel beleszórtam a fazékba mindent, és egy fél deci vizet öntöttem az aljára, hogy amíg a méz olvad, a barack levet enged, ne égjen le. A forrástól számítva bő egy órán keresztül rotyogott kis lángon, időnként megkevergettem. Mikor elérte a megfelelő sűrűséget, forrón üvegekbe töltöttem, majd száraz dunsztban hagytam teljesen kihűlni.

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?