Barackos túrós – liszt nélkül

Barackozom még mindig, de a mai befőzésből kimaradt néhány fél barack, már nem voltak igaziak, nem kerültek a lekvárba. Ahhoz hogy megegyem sok, ahhoz hogy igazi barackos süti legyen kevés… Akkor túrós barackos, szeretem ezt párost, kifejezetten jó csapat szerintem:) Nem szerettem volna túl bonyolítani a dolgot, és túl nehéz édességre sem vágytunk, mivel a héten anyukám már meglepett minket egy adag dobos tortával, úgyhogy csak könnyedén:)

Tavaly már sütöttem ezt a túróst, nagy sikere volt és igazán nem mondhatni rá, hogy kalória bomba:)

Hozzávalók: 0.75 kg tehéntúró, 4 evőkanál búzadara, 5 db tojás, 5 dkg olvasztott margarin,
3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 evőkanál zsemlemorzsa, őszibarack, minél több, annál jobb 🙂

Elkészítés:
A túrót, a tojások sárgájával, a cukorral, vaníliás cukorral, az olvasztott vajjal a búzadarával és a két kanál zsemlemorzsával összekeverjük. Állni hagyjuk, 30-40 percig.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet szódabikarbónát szoktam hozzá adni, és hozzákeverjük.
Kivajazott, zsemlemorzsázott tepsibe tesszük, kb. akkorába, hogy másfél ujjnyi vastag legyen. Aztán a félbevágott gyümölcsöt rátesszük, kicsit belenyomjuk, a gyümölcs tetejét vaníliás cukorral picit megszórjuk. Előmelegített sütőben 40-50 percig sül, kb. 180 fokon. A végén karamell öntettel tálaltam.
Pin It

Vélemény, hozzászólás?