Chilis bab

chilis bab

Nálatok is úgy van, hogy a hidegebb napok hozzák az emberesebb, netalán még csípős, erős étkeket? Hát kérem szépen, ez emberes is, csípős is a javából!

Hát kérem szépen, ezen nincs sok ragozni való, egyszerű, gyors és nagyszerű étek, szerintem. Én igazából akkor szerettem bele, amikor még működött kis hazánkban a Wendy’s étterem lánc, az volt az egyetlen gyors étterem, ahova szívesen mentem… Ott volt, egészben sült burgonyába töltve vagy kis tálkába jóféle sajttal megszórva. Hát, azóta csak így esszük, sült burgonya, pici tejföl, sajt… jaj 🙂

Hozzávalók:
50 dkg darált marhahús, 15 dkg füstölt szalonna, 30 dkg vörös bab, 30 dkg főtt szemezett kukorica, 2 db hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db csípős zöldpaprika, 2 db kápia paprika, 2-3 db chili, 2 db hámozott paradicsom, vagy fél dl paradicsomlé, só, bors, cayenne bors, 2 evőkanál fűszerpaprika, 2 babérlevél.

A szalonnát apró kockákra vágva feleteszem egy magas falú serpenyőben, majd amikor elkezdi a zsírját kiengedni erre teszem a hagymákat, üvegesre pirítom az egészet,  majd jön rá darált marhahúst. picit megsózom, és többször megkeverve megpirítom kicsit. Aztán jön rá a paprika, a kukorica, a bab (ez előző este óta ázott a hideg vízben), a paradicsom vagy paradicsomlé és épp annyi víz, ami ellepi. A fűszerpaprika kivételével befűszerezem és kb fél órát hagyom főni fedő alatt. Amikor minden megpuhul, leveszem a fedőt és megszórom a fűszerpaprikával, és sűrűre főzöm nagy lángon. chilis babHéjában sült burgonyával, reszelt sajttal és tejföllel tálalom, jó forrón.

chilis bab

Pin It

Vélemény, hozzászólás?