Tökös-almás borított torta

Tökös-almás borított torta

Ez torta az ősz ízeinek jegyében készült és ugyan ma csodaszép napsütés van, de egy borongós napon garantáltan jó kedvre derít! Színeinél csak illata és ízei csodásabbak.

Nem szaporítom a szót, bizony megint egy sütőtökös finomság következik, most édesség formájában. Megígértem, minden tőlem telhetőt megteszek, hogy kampányoljak a sütőtökért 🙂

No, de kell ennek a tortának kampány?

Tökös-almás borított torta

Hozzávalók:

17 dkg liszt, 15 dkg cukor, (plusz 2 ek a gyümölcsre) 3 tojás, 1 fél narancs leve és héja, 1 cs. sütőpor, 5 dkg durvára tört dió, 1 alma, kb 15 dkg nyers sütőtök

Nagyjából úgy készül, mint a fordított almás, de én nem csináltam karamell réteget hanem kikentem alaposan vajjal a formát, majd a cukorral összeforgatott vékony alma és tök szeletekkel kiraktam.
A tészta hozzávalóit, tojás, cukor, sütőporos liszt, narancslé dió sorrendben folyamatos keverés mellett raktam egymás után a keverő tálba, robotgéppel alaposan kikevertem és ráöntöttem a formában várakozó tökre, almára.
180 fokos előmelegített sütőben kb 50 percet sült.

Tökös-almás borított torta

A formában hűtöttem ki, utána már csak átborítom a tálra és szeletelve kínálom

 

Tökös-almás borított torta

Pin It

2 hozzászólás a(z) “Tökös-almás borított torta” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?