Avokádós csokitorta

avokádós csokitorta

Ezzel a tortával kívánok minden kedves Olvasómnak Eredményekben, Sütésben-Főzésben lelt örömben, Sikerben és Egészségben Gazdag Boldog Új esztendőt!
Sass Era / Sasó

Volt egy receptverseny a Facebookon, az Új Tündérkert Étterem oldalán. Az egyik nevező Hölgytől olvastam ezt a krém receptet, ami már akkor nagyon megtetszett. Az biztos, hogy ebben a formában bárkivel megetethetitek az avokádót 🙂
Gondoltam fejezzük be és kezdjük egészségesen az évet, hiszen az avokádó nagyon sok mindenre jó, rengeteg vitamint tartalmaz (persze, jobb lenne, ha itt teremne), aki még nem kötött közelebbi ismeretséget vele itt olvashat róla bővebben és feltétlen kóstolja meg, hiszen sokféleképpen felhasználható és nagyon finom.

Talán csokoládé helyett használni nem annyira elterjedt vagy csak én nem hallottam róla eddig, de bizton állíthatom, hogy senki nem mondja meg, hogy miből készült a krém, Párom sem akarta elhinni, hogy tényleg avokádóból van, pedig látta amikor pucoltam 🙂

Megmutatom, ez volt az alapja a krémnek:

avokádós csokitortaHozzávalók: egy kerek piskótalap, én most tejfölös piskótát sütöttem, 2 avokádó, 15 dkg porcukor, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Az avokádót meghámozzuk, a cukorral robotgép segítségével pürésítjük és hozzáadjuk a kakaóport. A kész krémmel betöltjük, valamint bevonjuk a piskótát. Annyira nem kemény, mint a vajas krémek,  de azért lehet vele dolgozni.

avokádós csokitortaNálunk most a Szilveszterre való tekintettel marcipánból kapott egy kis kezdetleges óra dekort, de gyümölccsel, tejszínhabbal is nagyon finom.

avokádós csokitortaBUÉK!

Pin It

Vélemény, hozzászólás?