Harcsakrémes melegszendvics

Harcsakrémes melegszendvics

Azzal szerintem mindenki egyetért velem, hogy a hűtő fagyasztó része bármekkora is, mindig kicsi. Azt viszont nem tudom hogy csináltam, hogy kivettem egy dobozt, ehhez ki kellett vennem egy kb.15 cm-es kis csomagot, majd ezt a kis csomagot nem tudtam vissza tuszkolni a helyére…

De máshova sem, mert mindenhol telt ház van. És akkor mit csináljak egy törpeharcsával önmagában, minimum két fős vacsora gyanánt? Ráadásul úgy, hogy a kettőből az egyik nem igazán szereti a halat? Mivel két félét főzni nem akartam, egy olyan megoldás kellett, amiben el tudom “rejteni” a halat. A törpeharcsa nagyon jó ízű, ha kifilézem szálkamentes, tehát jó pástétom alapanyag. Akkor melegszendvics lesz a vacsora.
Ráadásul, nem csak a hűtőben megbújó csomag esetében alkalmazható ez a módszer, hanem ha van egy kis hal maradék, annak is remek felhasználási lehetősége! 🙂

Hozzávalók: 10 dkg harcsa filé, 1 kis fej vöröshagyma (vagy egy fél), 1 evőkanál tejföl, só, bors, pirospaprika, 0,5 dl olívaolaj, 0,5 dl száraz fehérbor, esetleg cherry. Kenyérszeletek, sajt.

A törpeharcsát kifiléztem, eltávolítottam a bőrét, majd a halhúst felkockáztam. A hagymát apróra vágtam, megdinszteltem az olajon, rá a hal kockák, só, bors. Amikor már jól átforgattam a halhúst az olajon, felöntöttem a borral, majd pár percig fedő alatt pároltam, aztán szaftjára sütöttem róla a lét. Ekkor megszórtam egy kevés pirospaprikával, elkevertem rajta, hozzáadtam a tejfölt és elzártam alatta a lángot. Kicsit hagytam meghűlni, majd az egészet villával alaposan összetörtem, és ment a szendvicsbe.

Harcsakrémes melegszendvicsÉn két szelet kenyér közé kentem a krémet, a felső kenyeret süti kiszúróval kiszúrtam, a sajt szeletet szintén így illesztettem össze. 5 perc alatt rágrilleztem a sajtot és kész is volt a gyors vacsora. De a krém maga hidegen is nagyon jó, gondolkodom rajta, hogy ezzel fogok tojást tölteni legközelebb.

Harcsakrémes melegszendvics

Pin It

Egy hozzászólás a(z) “Harcsakrémes melegszendvics” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Étel a Bárkán túl – halétel válogatás magyar gasztroblogokból 2013. január | Tarka Bárka

Vélemény, hozzászólás?