Cinnamon Roll Cake, avagy az áhított amerikai fahéjas süti

Cinnamon Roll Cake, avagy az áhított amerikai fahéjas süti

Nos ez tényleg amerikai: nagyon vajas és nagyon édes 🙂  és nagyon fahéjas. De finom! Édesszájúak körében nagy sikert aratott, nálunk is hamar elfogyott.

Személy szerint nekem a nagyon édes kategória, de elsőre nem nyúltam a recepthez, követtem az útmutatót. A receptet itt találtam még novemberben, azóta készültem az elkészítésére.
Nem ragozom, írom, ahogy találtam, néhány megjegyzéssel, amiket legközelebb én mindenképpen figyelembe veszek.

Hozzávalók: 2 bögre (természetesen bögre, hiszen amerikai 🙂 én 2,5 dl bögrét használtam) liszt, 1 bögre cukor, pici só (mondjuk egy csipet, ez sem konkrét mértékegység, de talán a picinél egy fokkal értelmezhetőbb), 4 teáskanál sütőpor (no, azért az is mókás amikor a sütőporos kis tasakból szórja az ember lánya a sütőport a teáskanálra!), másfél bögre tej, 2 tojás, 2 teáskanál vanília aroma, fél bögre olvasztott vaj (megmértem az egyszerűség kedvéért nekem 11 dkg vajból lett fél bögre olvasztott vaj).
Töltelék: 1 bögre puha vaj, 1 bögre cukor, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál őrölt fahéj.
Tetejére : 2 bögre porcukor, 5ek tej, 1tk vanília aroma (ha még nem lenne elég édes, teszünk mázat a tetejére 🙂 )

A tészta hozzávalóit az olvasztott vaj kivételével alaposan összekeverjük, majd keverés közben az olvasztott vajat is belecsurgatjuk. Kivajazott tepsibe öntjük.
A töltelék hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd a tészta tetejére egy evőkanállal kupacokat rakunk nagyjából egyenletesen, majd kicsit megmozgatva a kanállal elrendezzük, belekeverjük.
180 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 30-35 perc alatt készre sütjük.
A máz hozzávalóit kikeverjük, a még meleg a sütire öntjük. A máz megszilárdulása után fogyasztható.

Cinnamon Roll Cake, avagy az áhított amerikai fahéjas sütiLegközelebb én biztos kevesebb vajat használok a “töltelékhez”, és kevesebb cukrot úgy általában az egész sütihez. Nekem a tetejére a cukormáz egyáltalán nem hiányozna!
Párom szerint viszont úgy volt finom, ahogy volt 🙂 Ha elkészíted és van véleményed szívesen veszem!

Cinnamon Roll Cake, avagy az áhított amerikai fahéjas süti

Pin It

4 hozzászólás a(z) “Cinnamon Roll Cake, avagy az áhított amerikai fahéjas süti” bejegyzéshez

  1. Szia , en elkeszitettem, ahogy irtad, kicsit kevesebb vaj es Cukor a toltelekbe. Nagyon finom lett, koszonom a receptet. Ferjemnek is nagyon izlik, a maradekot holnap visszuk a csalad tobbi tagjanak 🙂 Annyit kerdeznek meg, hogy nekem nagyon lagy, folyekony volt a teszta kikevereskor. Termeszetesen megszilardult, meg minden, de igy ugye teljesen alul volt a fahejas reteg, pedig szerintem jobb lenne, ha mindenhol lenne foltokban?

    • Szia!
      Nagyon örülök, hogy ízlett, remélem a család többi tagját is meghódította 🙂 ! Nálunk is készült azóta, ahogy írtam lecsípve egy kicsit a vajból, cukorból.
      A tészta valóban nem túl sűrű, de azért nagyon lágynak sem mondanám… Szerintem legközelebb ha úgy érzed túl lágy, tegyél még egy kis lisztet hozzá bátran, sajnos ez lisztjétől is függ, hogy milyen lesz a tészta és mennyi is kelhet bele… A fahéjas kupacoknak tényleg nem kéne lesüllyedni teljesen az aljára. Sok sikert a további kísérletezéshez!

      • Nagy sikere lett, pedig volt harom masik suti is. Azonnal kertek is a receptet. Legkozelebb kicsit tobb liszttel probalom meg, bar igy olyan finom puha volt meg masnap is, szoval meg kiserletezek vele. 🙂

  2. Visszajelzés: Amerikai fahéjas-almás sütemény » Napidoktor

Vélemény, hozzászólás?