Meggyes ostyalapok

Meggyes ostyalapok

Ha jellemeznem kellene ezt a sütit három szó jutna az eszembe: olcsó, egyszerű és nagyon finom! Ok, ez már négy 🙂 De tényleg. Mindenképpen érdemes kipróbálni!

bevallom sokáig nézegettem csak a boltok polcain az ostyalapokat, nem voltak jó tapasztalataim. Akinél ettem ezzel készült sütit, az nem győzött meg, ráadásul úgy voltam vele, hogy amit nem kell sütni az nem is süti.
Aztán megismerkedtem Párom családjával és ott ezzel a sütivel. Nagymamája készíti minden alkalomra és én imádom. nagymamát is, a sütit is 🙂

Most végre elkészült nálunk is, csak ajánlani tudom….

Hozzávalók: 2 cs ostyalap,
Töltelék: 30 dkg darált keksz, 20 dkg darált dió, 2 evőkanál kakaó, 1 cs mazsola, 2 dl rum vagy 1 rumaroma, 2 dl tej, 40 dkg cukor, 25 dkg vaj (az eredeti receptben Ráma szerepel), 10 dkg magozott meggy (lehet friss, fagyasztott (lecsepegtetve) ezekből pikánsabb, vagy befőtt, akkor édesebb.

Meggyes ostyalapok

A töltelékhez a rumba beáztatjuk a mazsolát, a vaj kivételével a többi hozzávalót alaposan összekeverjük, majd a mazsolát is hozzáadjuk a megmaradt áztatólével együtt. Ezt a masszát összefőzzük, jó sűrű lesz, folyamatosan érdemes kevergetni. Amikor megfőtt, beletesszük a még meleg masszába a vajat és elkeverjük benne.
Langyosan az ostyarétegekre rendezzük, nekem ez a töltelék 4 rétegben adja ki a sütit (a tetejével együtt), az egyes krém rétegekre elszórva kerül a meggyből. óvatosan megnyomkodom, majd legalább hat órára, de inkább egy éjszakára félre teszem. Tökéletes vendégváró!

Meggyes ostyalapok

Pin It

Vélemény, hozzászólás?