Almás, mazsolás palacsinta, az egészséges nassolás jegyében

Almás, mazsolás palacsinta

A farsang utolsó napjához értünk, Mohácson a Busók hétvégén elkergették a telet, ma Húshagyó Keddel kezdetét veszi a böjti időszak. Hagyományosan ezen a napon fánkot sütöttek eleink, de az angolszász hagyományok ezen a téren is hoztak változásokat, megérkezett hozzánk is a palacsinta nap 🙂

Nos, ennél nagyobb bajunk sose legyen, a palacsintát minden formájában szeretjük, lehet sós, édes, sőt még egészségesebb változat is.
Most is egy ilyet szeretnék megmutatni, egy-egy darab ebből még a diétába is belefér!

Hozzávalók: 2,5 dl tej, 1 tojás, 15 dkg teljes kiőrlésű liszt, 2 nagyobb édes alma, 5 dkg mazsola (elhagyható), néhány csepp vanília kivonat, kevés olaj a sütéshez

A tejből, tojásból és a lisztből összeállítom a palacsinta tésztát, ebbe belereszelem az almát és beleszórom a mazsolát (aki szereti, egy pici rumba beáztathatja előtte)

Almás, mazsolás palacsintaEgy serpenyőben pár csepp olajat forrósítok, és evőkanálnyi kupacokat teszek bele a tésztából, az pont ilyen kis helyes körökké terül szét. Arra figyelek, hogy ne érjenek össze. Pár perc alatt mindkét oldalát megsütöm és törlő papíron leitatom az olajat.

Almás, mazsolás palacsinta

Pin It

Vélemény, hozzászólás?