Barbie tészta, céklás, tonhalas változatban

Céklás, tonhalas tészta

Gyerekbarát, na jó inkább kislány barát halas tészta ez a recept, kifejezetten azért készült, hogy Kiskorú is hajlandó legyen megkóstolni a tonhalas tésztát… Az eredmény minden várakozást felülmúlt, mert nemhogy megkóstolta, de bizony egy jó tányérral el is tüntetett belőle, ami errefelé igen nagy szó!

Azért nem tűnt merész ötletnek a céklával kombinálni a halat, mert nemrég karamellizált céklát kínáltam harcsa steakhez (bejegyzés hamarosan), és nagyon jól harmonizáltak az ízek. Így gondoltam, hogy a barbie püré mintájára most barbie tészta lesz az a megfelelő közeg, amivel egy 9 éves gyereklány szervezetébe juttatjuk a halat 🙂

A tészta házi készítés, már gondolkodom rajta, hogy legközelebb magába a tésztába teszek céklát, de ez még kísérleti stádiumban van! Hogy én hogy készítem a tésztát, azt itt megtaláljátok, semmi ördöngösség nincs benne és sokkal finomabb, mint bármelyik bolti tészta.

Céklás, tonhalas tésztaHozzávalók: 25 dkg széles metélt, 1 doboz tonhal konzerv, 1 fél (vagy nagyon kis méretű egész) hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 1 kisebb méretű (kb 10 dkg) főtt cékla, só, fehér bors, citrom bors, olívaolaj, ízlés szerint sajt, capri bogyó

A hagymát fokhagymát egy kevés olívaolajon világosra dinszteltem, majd ráborítottam a tonhal konzervet. A céklát a tejszínnel összeturmixoltam és ez is ment a tonhalak után a serpenyőbe, majd fűszereztem és megvártam hogy forrjon, ezután elzártam a tűzhelyet.
A tésztát lobogó vízben kifőztem, lecsepegtettem és összeforgattam a serpenyőben a halas szósszal. Mivel egy kicsit sűrűnek tűnt, így fél merőkanállal tettem még rá a tészta főzővizéből.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórtam és capri bogyót kínáltam mellé. A Kislánynak trapista sajtot reszeltem rá, a magunkéra parmezánt, szerintem ezzel sokkal finomabb.

Céklás, tonhalas tészta

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?