Marokkói fűszeres lencseleves – Blogkostóló 8. fordulójára

Marokkói fűszeres lencseleves

Az egyik kedvenc játékom ebben a gasztro blogger világban a “blogkostoló”. Bloggerek egymás közt is lehetne a címe, de tényleg nagyon ötletes, itt is mindig van egy Háziasszony/háziúr aki koordinálja az eseményeket, a jelentkezők pedig sorsolás útján kapnak egy párt, akinek a blogjáról kiválasztják mit szeretnének elkészíteni…

Így “kóstoljuk” meg egymás blogját, egy játék keretében. Erre a játékra első ízben jelentkeztem, de nagyon tetszik, régóta követem az eseményeket, csak úgy éreztem amíg nincs választék itt nálam, addig illetlenség jelentkezni. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Juci, akinek jó szerencséje az én oldalamat szavazta meg, talál e megfelelő finomságot magának nálam. Én szerencsés vagyok, Marka boszikonyháját nyertem meg a sorsoláson. Volt szerencsénk már személyesen is találkozni, beszélgetni, elég hasonló az ízlésünk, úgyhogy tulajdonképpen elég kevés olyan étel van az oldalán, amit ne készítenék el szívesen. DE! Van egy leves, ami azóta birizgálja a fantáziám, amióta felkerül az oldalra. Igen, ez a marokkói ízvilágú lencseleves nem hagy nyugodni, így nem is volt kérdés, hogy mi az amit el fogok most készíteni.
Ráadásul hideg van, április első napjai sem akarják meghozni a várva várt tavaszt, az elmúlt napok családi lakomái sem múltak el nyomtalanul, így a mai napra kifejezetten jó választás egy melengető, fűszeres leves.

Marokkói fűszeres lencseleves

Hozzávalók: 1/2 kg vörös lencse, 1,5 liter zöldség alaplé, 4 gerezd fokhagyma apróra vágva,1 teáskanál őrölt kömény, 2 teáskanál őrölt koriander, 1 teáskanál őrölt paprika,1 teáskanál kurkuma, 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj, 1 mokkáskanál őrölt bors, só
1 konzerv hámozott, kockázott paradicsom, 1 kicsi szárított, apróra vágott chilipaprika
Tálaláshoz: citromlé, tejföl ízlés szerint

A fűszereket száraz edényben megpirítottam kicsit, majd a megmosott (nem kell áztatni!) vörös lencsét ráborítottam és felöntöttem az alaplével. Fedő alatt főztem kb fél órát, majd hozzáadtam a paradicsomot, amit én előtte összeturmixoltam, hogy ne legyen darabos és még 10 percig főztem alacsony hőfokon.

Citrommal és kevés tejföllel tálaltam, ahogy Marka javasolta.

Marokkói fűszeres lencselevesNagyon jó választás volt ez a leves, nemcsak mert nagyon finom, de már amíg készül is fantasztikus illat lengte be a konyhát. Ebben a borongós időben és a húsvéti nagy eszem-iszomokat követően igazi felüdülés.

Marokkói fűszeres lencseleves

Pin It

2 hozzászólás a(z) “Marokkói fűszeres lencseleves – Blogkostóló 8. fordulójára” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?