Csokis banános lisztmentes sütemény

Csokis banános lisztmentes sütemény

Egy finom banános sütire vágytam már napok óta. Aztán észrevettem, hogy kezdenek barnulni a banánok a kamrában, így nem volt mese, eljött a banános sütemény ideje. Sajnos mi amolyan finnyás csapat vagyunk, gyümölcsök “eredeti formájukban” csak tökéletes külsővel kerülnek fogyasztásra.

Ami sérült vagy már nem harsogóan szép, az megy a levesbe, vagyis jelen esetben a sütibe. A banán magas szénhidráttartalmát ellensúlyozandó liszt helyett mag őrleményt használtam. Nemrégiben felfedeztem terméket, ami nagyon jó a süteményekbe, tésztákba, ugyanis a hidegen sajtolt olaj “végterméke”, jelen esetben mogyoróbél őrlemény. Ha találkoztok ilyennel, mindenképpen javaslom kipróbálásra, használata egyszerű, az íze pedig fantasztikus.
Az étcsokoládé szintén egészségvédő szerepe miatt került a tésztába, tehát elmondhatom, hogy ez egy nagyon egészséges sütemény 🙂

Csokis banános lisztmentes süteményHozzávalók: 2 dl joghurt, 2 bögre (2 dl) mogyoróbél őrlemény, 1 dl olaj, 3 tojás, 1 cs sütőpor, 1 cs vaníliás cukor, 1/2 bögre nád cukor, 50 dkg banán (héjastól mérve), 10 dkg étcsokoládé

A banánt meghámoztam és villával összetörtem, a tojásokat kikevertem habosra a cukorral, hozzáadtam az olajat, aztán folyamatosan keverve a mogyoró belet is hozzászórtam, majd a sütőport, vaníliás cukrot, végül a banánt. A csokit durvára törtem és beleforgattam a masszába. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sült. Tűpróba javasolt, ugyanis a tészta lágy állagú. Ahogy a képeken is látszik, magas nedvességtartalmú, krémes állagú a tészta, de ha a tűre már nem ragad, akkor jó.

Csokis banános lisztmentes süteményNagyon banános finomság, ami két nap múlva is élvezhető állagú, ha marad belőle…

Csokis banános lisztmentes sütemény

Pin It

Vélemény, hozzászólás?