Diós palacsinta, forró meggyel az 57. VKF!-re

Diós palacsinta, forró meggyel az 57. VKF!-re

Ismét VKF!, aki mostanában kezdett nálam böngészni, annak elmesélem, hogy a VKF! a Vigyázz, kész, főzz! amolyan gasztroblogger játék, egy adott témában főz mindenki valami kedvére valót.

A mostani fordulóra a Colors in the Kitchen blog írója, háziasszonyként egy remek témát talált ki, mindenki kedvére palacsintázunk! Ezúton is köszönöm a remek témát, végre volt miért játszani újra a palacsinta témával! A régebbi témákat meg tudjátok nézni Alíznál, aki összefoglalta a VKF! történelmet :)

Arra gondoltam, hogy mivel a nyár első hónapja van, és ugye még az utolsó hónapban is szeretnék még fürdőruhát felvenni, így kicsit reform palacsintát sütök, vagy ha úgy jobban tetszik, diétás palacsintát 🙂
Az arányokkal ugyan játszottam egy kicsit míg megfelelő lett, de végül nagyon jól sikerült kis mini palacsinták kerültek az asztalra.

Diós palacsinta, forró meggyel az 57. VKF!-re

Hozzávalók: 10 dkg zabpehelyliszt, 15 dkg darált dió, 2 evőkanál olaj + a sütéshez, 2 púpos evőkanál nyírfacukor, 1 tojás, kb 2,5 dl tej
A forró meggyhez: 15 dkg magozott meggy, 2 evőkanál nyírfacukor

Először a meggyet készítettem elő, megmostam, kimagoztam és megszórtam a cukorral, majd hagytam hogy egy kis levet eresszen.

A palacsintánál a tojást és az olajat elkevertem a cukorral, aztán hozzáadtam a diót és a lisztet és ebbe a masszába adagoltam a tejet, úgy, hogy egy sűrű palacsintatésztát kapjak.
Olajjal óvatosan megkent serpenyőben nagy lángon sütöttem, úgy hogy evőkanállal adagoltam a serpenyőbe a tésztát, picit elrendezve, hogy kis körök legyenek. Nagyon gyorsan megsül mindkét oldala, a fordítást érdemes lapáttal alányúlva végezni, mert kissé lágy a tészta!
Ebből az adagból nekem 15 db kis palacsintám lett.

A meggyet a cukorral és az időközben engedett levével együtt egy kis lábasban feltettem főni, majd amikor forrt, alacsonyabb hőfokra vettem a tűzhelyet, és gyöngyözve hagytam a levét kb 15 perc alatt besziruposodni.

Diós palacsinta, forró meggyel az 57. VKF!-reA palacsintákat tányérra rendeztem a forró szirupos meggyel meglocsoltam és kókuszt valamint egy kevés körömvirág szirmot szórtam rá. Ha már reform palacsinta legyen rajta egy kis ehető virág is 🙂

Diós palacsinta, forró meggyel az 57. VKF!-reNagyon finom, diétába is illeszthető ínyencség, pedig a legegyszerűbb édességünk a palacsinta az alapja:)

Diós palacsinta, forró meggyel az 57. VKF!-re

Pin It

Vélemény, hozzászólás?