Brokkoli puding

Brokkoli puding

A brokkoliból csodákat lehet csinálni…
Ez a “puding” önálló fogásként, de köretként is megállja a helyét 🙂

Tényleg jó köret lehet egy natúr húshoz, de nekünk önállóan vacsorára vagy egy tartalmas levessel ebédre is bőségesen elég volt. Bármilyen zöldséggel elkészíthető nálunk brokkolival és karfiollal a nyerő 🙂
Azért is szeretem az ilyen típusú ételeket, mert nálunk Párom felvehetné a versenyt egy farkassal vagy oroszlánnal, húst hússal enne, míg én jobban hasonlítok egy nyúlra (vagy ha már az állatoknál tartunk méretek szempontjából egy elefántra 😀 ), nem igénylem a húst, egy ilyen ételnél pedig nagyon egyszerűen megoldható, hiszen főzök pár virslit, vagy sütök pár szelet sonkát mellé és már meg is oldottuk a “krízis helyzetet” 🙂
Hozzávalók: 70 dkg brokkoli, 3 tojás, 1 dl tejföl, 1 közepes sárgarépa, egy fej lila hagyma, 3dkg vaj (ha hagyományos formában sütöd, akkor +vaj és egy kis morzsa a kikenéséhez), fokhagymás fűszervaj, 3 evőkanál reszelt parmezán, só, bors, szerecsendió ízlés szerint – és türelem, hogy kivárd, amíg megsül:)
A brokkolit enyhén sós vízben megfőzöm, amikor meghűlt, kiveszem a vízből és pürésítem.
A vajon az apróra vágott hagymát és répát megpárolom, sózom, borsozom, és belerakok ízlés szerinti fokhagymás fűszervajat kb. 20 gr-ot szoktam én.
A brokkoli masszába belekeverem a tojás sárgáját, a tejfölt, a vajas, hagymás sárgarépát, csipet sót, és a szerecsendiót belereszelem, a parmezánt belekeverem. Végül a tojások felvert habját beleforgatom.
Előmelegített sütőben 220 fokon, kb. 35 percig sütöm, a sütőből kivéve kb. 10-15 percig pihentetem, mielőtt kifordítanám.

Brokkoli pudingKifordítás után már szépen szeletelhető.

Brokkoli puding

Pin It

Vélemény, hozzászólás?