Cukkinival töltött hagymás zsemle

cukkinis zsemle

Vannak pillanatok, amikor gyors vacsora kell és vannak pillanatok, amikor annyira szeretünk egyfajta pékárut, hogy szeretnénk belecsempészni a mindennapi étkezésbe, nemcsak a megszokott formában….

Valahogy így vagyok én az Imrei Pékség termékeivel, a jó öreg “sárga címkés” kenyerekkel, úttörő kiflivel, a békebeli vajas kiflivel és különböző zsemléikkel. Nálunk alapszabály, mert így nevelkedtem, hogy ételt nem dobunk ki, főleg nem kenyeret. Így aztán külön kihívás, hogy a nem friss pékárut másként felhasználjam 🙂

Hozzávalók: 4 db hagymás zsemle, 1 db közepes cukkini (kb 60 dkg), 1 db lila hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, 8 evőkanál tejföl, kb. 2 dl tej, kevés olaj a sütéshez, 5dkg füstölt sajt, só, fehér bors

Félbevágjuk a zsemléket és óvatosan kiszedjük a belsejét.

A csíkokra vágott hagymát, az apróra vágott fokhagymával megdinszteljük kevés olajon, majd mikor üveges, hozzáadjuk a zsemlék kockára vágott belsejét és lepirítjuk.

Az alaposan megmosott  cukkinit, felkarikázzuk vékony karikákra, majd ahány fél zsemlénk van, annyi karikát félre teszünk, a többit felcsíkozzuk. 1 evőkanálnyi olajon roppanósra pirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel és ezután sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Kiforraljuk a tejszínt, majd a tűzről levéve, összekeverjük a hagymás, pirított zsemlekockákkal, és ezzel a keverékkel megtöltjük a kiolajozott tepsiben csücsülő fél zsemléket. Minden töltött zsemle tetejére teszünk egy kanál tejfölt, majd egy karika cukkinit a félretett karikákból

cukkinis zsemleEvőkanál segítségével a zsemlék szélét meglocsoljuk kevés tejjel, majd 180 fokos sütőben, kb. 35 perc alatt készre sütjük. Paradicsomsalátával tálaljuk.

cukkinis zsemleA recept fázisfotókkal megtalálható az Imrei Pékség “Imrei-gasztro” oldalán

Pin It

Vélemény, hozzászólás?