Húsgolyó

húsgolyók

Mit keres a húsgolyó az alapreceptek között? Mert nálam az. Alapból mindig van a fagyasztóban, általános ízvilággal készül és így bármihez tudom használni. Tudom, így nem lesz autentikus a paradicsomos spagetti húsgolyóval, viszont gyors és nagyon finom 🙂

Húsgolyót kétféleképp szoktam készíteni. Vagy egy adott ételhez, de akkor is bőven mérve a mennyiséget, hogy a fagyasztóba is jusson, vagy mint ezeket itt, maradékokból. Ez az alap, ezt aztán használhatom bárhogy, bármihez.
Biztos ismerős a dolog, hogy egy rántott csirkemell vagy egyéb szeletelt hús készítésekor vannak leeső darabok. Mivel én a húsokat előkészítve, azaz szeletelve vagy csíkozva vagy darabolva teszem el a fagyasztóba, így a friss “leesőket” is lefagyasztom, aztán mikor kellő mennyiség összegyűlt elkészítem a húsgolyókat belőle.
Ha nincsenek ilyen kis darabkáim, akkor pedig csirke és pulyka apró hús keverékét darálok össze fele-fele arányban.

Hozzávalók: 1 kg darált hús, 1 tojás, 3-4 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölydara, 2 tojás, só, bors

A hozzávalókat alaposan összegyúrom, vizes kézzel kis golyókat formázok és lobogó forró vízben 4-5 percig főzöm. lecsepegtetem, kihűtöm és zacskóba adagolva teszem a fagyasztóba.
Kiengedés után kerülhet különböző szószokba, vagy egy-két kanál olajon átsütöm és feltétnek használom, de levesbetétnek is remek.

húsgolyók

Pin It

Vélemény, hozzászólás?