Lazac steak zöldséges hajdinával

lazac, zöldséges hajdina

Elhatároztam sportolni fogok. Na jó, csak valami amatőr mozgás, de most úgy tervezem ez bizony rendszeres lesz 🙂 Mert jó sport a kutyasétáltatás, de ámbátor kilométereket sétálok, ott azért kutyagyerek mozog többet…

Így aztán választottam egy olyan sportot, amit lehet amatőr szinten (is) művelni, régóta közel áll hozzám és bizony asztal is van benne 🙂 Mi más lehetne ez, mint az asztalitenisz, hétköznapi nevén a pingpong 🙂
Igen ám, de egy “sportoló” mégsem tömheti degeszre magát edzés után, pedig kellő képen éhesen értem haza, így arra gondoltam, hogy egy laktató, de mégis egészséges, ráadásul gyorsan elkészíthető vacsora lesz…
Zárójelben azért elmesélem, hogy Párom bár jóízűen befalta a vacsit, annyit azért hozzátett: – Foci utánra nekem inkább pörköltet csinálj, jó? 😀

lazac, zöldséges hajdinaHozzávalók: 30 dkg lazacfilé, 1 bögre (2,5 dl) hajdina, 1 pritamin paprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 darab (15-20 cm) póréhagyma, só, bors, citrombors, vaj és olaj a sütéshez

A lazacot besóztam és citromborssal megszórtam, így hagytam állni 2 órát. A hajdinát 5 dl vízben puhára főztem, amikor megfőtt és még forró volt belekevertem az apróra vágott paprikát, felkarikázott hagymát és fokhagymát és lefedtem. Így a gőzben kicsit megpárolódik a zöldség, de nem fő szét és a vitamintartalmát sem veszíti el.

Serpenyőben felhevítettem 5 dkg vajat 2 evőkanál szőlőmag olajjal és ebben 2-3 perc alatt a lazac mindkét oldalát megsütöttem.

Gyors, egyszerű és laktató. Ráadásul így télen egy szép színes étel, amit még szívesebben fogyaszt az ember egy borongós hosszú nap után 🙂

lazac, zöldséges hajdinaAzt persze nem tudom, hogy a sportolási lázba belefér-e, de az biztos, hogy egy pohárka száraz chardonnay nagyon jól illik hozzá 🙂

Pin It

Vélemény, hozzászólás?