Csipetkés sertésgulyás

csipetkés sertésgulyás

Ma annyira szép idő van, hogy nincs kedvem a konyhában vacakolni. Igen, még nálam is előfordul, hogy szinte semmi kedvem főzni, de enni ugye kell 🙂 Ilyenkor jön jól a fagyasztóba tárolt étel, amit vagy csak felmelegíteni kell vagy lehet belőle gyorsan valami finomat készíteni…

Egy kis doboz sertéspörköltre akadtam a fagyasztóban, gondoltam ebből gyorsan készítek egy jó ragut, sok zöldséggel. Aztán amikor kiolvadt láttam, hogy elég sok hús van benne, kevés szaft és arra gondoltam, ha megjövünk a kirándulásból, a csalóka tavaszi időjárás biztos átjár minket, jól fog esni egy meleg, tartalmas leves…

A gondolatot tett követte, gyors zöldségpucolás, csipetke készítés és már rotyogott is a sertésgulyás, ami bő fél óra alatt elkészült, mi pedig azzal a boldog tudattal indulhattunk útnak, hogy mikor hazajövünk pillanatokon belül meleg ebédünk lesz 🙂

csipetkés sertésgulyásHozzávalók: 1 kis lábas kb. fél liter sertéspörkölt, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 kisebb zeller, 3 közepes burgonya,
csipetkéhez 1 tojás, annyi liszt amit felvesz, hogy csipkedhető tésztát kapjunk.

Felmelegítettem a pörköltet, biztonság kedvéért fel is forraltam, hogy biztosan nem esett-e baja a fagyasztás során, közben a zöldségeket kb. 1,5 liter sós vízben megfőztem, kezdtem a kockára vágott krumplival, amikor az félig megfőtt, hozzáadtam a zöldségeket és puhára főztem. Amíg főtt illetve melegedett a hozzávaló, egy kis filmnézés közben elcsipkedtem a csipetkét. A zöldséget a lével együtt hozzáöntöttem a pörkölthöz, mivel mindkettő forró volt, így hamar újra forrni kezdett és már ment is bele a csipetke. Sóztam, borsoztam kicsit és mikor a csipetke már a leves tetején táncolt elzártam tűzhelyet.

Maradék pörköltből bármikor varázsolhatunk ily módon egy tartalmas egytálételt.

csipetkés sertésgulyás

Pin It

Vélemény, hozzászólás?