Fahéjas csiga

Fahéjas csiga

Az egyik kedvencem a csigák közül, bevallom egy picit még a kakaós csigánál is jobban szeretem… Egy bögre tejjel nekem a tökéletes reggeli 🙂

Volt idő amikor nem rajongtam a fahéjért, de az illatát már akkor is szerettem. Az elmúlt években viszont kitört rajtam a fahéj imádat, igyekszem mindenféle fahéjas finomságot kipróbálni, ilyen volt a Cinnamon Roll Cake vagy a bolus, de a legyező kalácsba is fahéj került 🙂

Most az egyszerű csigák voltak soron, de sajnos nagyon hamar lemásztak a tálcáról 🙂

Fahéjas csigaHozzávalók: 35 dkg liszt, 1 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 2 evőkanál nádcukor, 2 evőkanál tejföl, 1 tojás, csipet só
Töltelék: 3 dkg olvasztott vaj, 2 evőkanál nádcukor, 1 evőkanál fahéj

A langyos tejben elkevertem a cukrot és felfuttattam benne az élesztőt. A lisztet a többi hozzávalóval keverőtálba tettem és hozzáadtam az élesztőt, majd alaposan kidagasztottam. Letakarva 40 percig kelesztettem, majd kinyújtottam kb. 4 mm vastagra és téglalap alakúra a tésztát. Megkentem az olvasztott vajjal és megszórtam a cukorral elkevert fahéjjal. Feltekertem mint a rétest és bő cm-es darabokra vágtam. Sütőpapírral leterített sütőlemezre fektettem a fahéjas tekercseket és letakarva bő 20 percig hagytam pihenni.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt sült meg.

Fahéjas csigaEz a tészta kívül kissé roppanós, de belül puha. Én pont így szeretem 🙂

Pin It

Vélemény, hozzászólás?