Egészség keksz :)

kék szőlőmaglisztes keksz

Vannak a ronda de finom és vannak a jó külsejű, de kevésbé finom édességek is… Ez a keksz nekem nagyon tetszett, de bevallom, csak komoly egészségtudatossággal nevezném jónak 🙂

Az ízével nincs semmi baj, inkább a szőlőmag liszt állaga az, ami ront az élvezeti értékén. De tea mellé vagy egy csésze langyos tejjel kínálva már bátran fogyaszthatják a kevésbé elszántak is 🙂

Inkább csak egy kísérlet volt részemről, mert szembejött velem egy boltban a kék szőlőmagliszt és kíváncsi voltam, hogy a natúr fogyasztáson kívül alkalmas-e sütésre…
Az eredmény tekintetében azt mondom igen, de inkább keverjük más liszttel is, úgy lényegesen élvezhetőbb a végeredmény.
De miért is kísérleteztem a kék szőlőmaggal? Mert ennek az őrleménynek ott lenne a helye a mindennapi táplálkozásunkban:
– A kék szőlőmag nagy mennyiségben tartalmaz különböző antioxidánsokat és hasznos enzimeket.
– A legnagyobb OPC azaz antioxidáns tartalommal bíró természetes forrás a kék szőlőmag.- Segíti a C vitamin felszívódást, az érfalak állapotára is jó hatással van, valamint az ízületek egészségének megőrzésében is nagy szereppel bír.

Szerintem a fenti érvek bőven elegendők ahhoz, hogy bátran kísérletezzünk a szőlőmaggal 🙂

szőlőmaglisztes kekszHozzávalók: 10 dkg kék szőlőmagliszt, 5 dkg kókuszzsír, 1 tojás, 2 evőkanál eritrit, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, cukormentes áfonya lekvár

A hozzávalókat a lekvár kivételével összegyúrtam és kis golyókat formáltam belőle. A golyókat a tenyeremben szétnyomtam, majd a közepükbe az ujjammal és egy kis mélyedést csináltam. Sütőpapírral leterített tepsibe tettem a korongokat és a közepükbe egy-egy kis kanál lekvárt tettem. 160 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütöttem.

kék szőlőmaglisztes kekszkék szőlőmaglisztes kekszkék szőlőmaglisztes keksz

 

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?