Avokádós tésztasaláta, egy újabb meleg saláta ebédre vagy vacsorára

Avokádós tésztasaláta

A tésztasaláta sokáig nem tartozott a kedvenceim közé, bevallom furcsa volt a hideg tészta. Ez az avokádós tésztasaláta viszont langyosan, azaz meleg salátaként tálalva a legfinomabb.

Sokan úgy tartják, hogy az avokádó keserű lesz hő hatására. Szerintem csak akkor keserű, ha megég. Kóstoltam már több módon, melegen elkészítve, semmi baj nem volt vele, sőt! Ebben a tésztasalátában különösebben nem főztem, csak a forró hozzávalókkal lett összekeverve.

Avokádós tésztasalátaHozzávalók: 1 érett avokádó, 25 dkg spagetti, 1 dl tejszín, kb 15 cm-es darab póréhagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, só, 2 evőkanálnyi szőlőmag olaj, tálaláskor frissen őrölt bors, egy karika citrom, piri-piri szósz

A spagettit kifőztem, lehűtöttem. Az olajon megpirítottam a fokhagymát és a póréhagymát, hozzáadtam a tejszínt, sóztam. Mikor forrt, belekevertem a tésztát és elzártam a tűzhelyet. A megtisztított, kockákra vágott avokádót belekevertem, hagytam, hogy az egész langyosra hűljön.
Tálaláskor frissen őröltem rá borsot és pár csepp piri-piri szósszal meglocsoltam.

Avokádós tésztasalátaFantasztikusan finom és nagyon gyors ebéd vagy vacsora!

Avokádós tésztasaláta

Pin It

Vélemény, hozzászólás?