Fasírt, sütőben sütve

Fasírt, sütőben sütve

Van amikor az egyszerű a legjobb 🙂 Saláta vacsorát terveztem, de Páromnak húsféle nélkül nem adhatok salátát… Eszembe jutott, hogy rég volt fasírt, de nem akartam olajszagba borítani estére a lakást, így jött az ötlet, hogy kipróbáljuk milyen a fasírt, sütőben sütve.

Persze vannak az egyben sült fasírtok, amik a sütőben sülnek, de én most ilyen kis lapos, a hagyományos fasírtra hasonlító pogácsákat szerettem volna. A végeredmény nagyon finom lett és egyáltalán nem hiányzott a sütés közben felszedett olaj belőle!

Fasírt, sütőben sütveHozzávalók: 1/2 kg darált sertés lapocka, 2 száraz rozs zsemle, 2 nagy gerezd reszelt fokhagyma, 1 tojás, só, bors, pirospaprika, 1 evőkanál Ketjap-Manis (Bamboo Garden), zsemlemorzsa

A zsemlét beáztattam, majd kifacsartam és az összes hozzávalót a zsemlemorzsa kivételével összegyúrtam, mint a hagyományos fasírt készítésénél. Sóztam, borsoztam (ízlés szerint) és egy kávéskanálnyi pirospaprikát adtam hozzá. A Ketjap-Manis egy szójaszósz alapú szósz, ami picit pikánssá varázsolja az ízvilágát a fasírtnak, de nem tolakodó.

Én kicsi szilikon pite formákat szórtam meg egy kevés zsemlemorzsával (mivel szilikon nem kell bele zsiradék!), ebbe nyomkodtam a fasírt alapanyagot, majd a tetejére is szórtam kevés morzsát és 180 fokon sütöttem készre kb 20 perc alatt. De sütőpapírral bélelt tepsibe is rakhatjuk a vékonyra formázott fasírtot.

Fasírt, sütőben sütve

 

Pin It

Egy hozzászólás a(z) “Fasírt, sütőben sütve” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Fasírt, sütőben sütve - Fuchs Ketjap-Manis indonéz szójaszósz

Vélemény, hozzászólás?