Töltött karaj

töltött karaj

A töltött hús nálunk általában a vasárnapi asztalon kap helyet… Nem volt ez most sem másképp, amikor felidéztem egy két évvel ezelőtti receptem és töltött karajt készítettem, bár nem a megszokott módon.

Több receptem van, amit anno az Imrei Pékség termékeiből alkottam, most ezt a receptet vettem elő újra és csak a fűszerezésében változtattam picit rajta.

töltött karajHozzávalók: 1 paprikás kifli, kb. 35 dkg karaj (három darab 2cm vastagságú szelet), 3 közepes gomba, 1 fej lila hagyma, 1 tojás, ½ dl tej, 3-4 közepes burgonya
só, bors, Fuchs sertéssült fűszerkeverék,
friss, zöld fűszer ízlés szerint (ebben: bazsalikom, zsálya levél, rozmaring)
1 evőkanál olajban elkevert 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál olaj a tepsibe

A kiflit felkarikáztam, a tojást csipet sóval és a tejjel kikevertem és félretettem.
Húsonként két szelet hagymakarikát vágtam, a gombát összevágtam szeletre.
A hús szeleteket félbevágtam, úgy hogy nem vágom végig a szeletet, hogy ki tudjam teríteni. Az így kapott nagy szelet husikat megklopfolom, sóztam, borssal és a sertéssült fűszerkeverékkel megszórtam és az egyik felére ráhalmoztam a tölteléket, amelyhez a kifliket megáztatjuk a tojásban, ráfektetjük a gomba szeleteket, majd a hagyma karikákat.

töltött karajUtána hústűvel vagy mint én fogpiszkáló segítségével lezárjuk a csomagokat. A felkarikázott burgonyát elterítettem a kiolajozott tepsiben, ráhelyeztem töltött karaj csomagokat és közé tettem friss zöld fűszereket, és a megmaradt gombát, hagyma karikát.

töltött karajFóliával letakarjuk és 200 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
Ezután levesszük a fóliát és ecset segítségével megkenjük a hús tetejét a fűszerpaprikával kikevert olajjal. Visszatesszük a sütőbe és még 10-15 percig sütjük.

töltött karaj

 

Pin It

Egy hozzászólás a(z) “Töltött karaj” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Töltött karaj - Fuchs Sertéssült fűszerkeverék 45 g

Vélemény, hozzászólás?