Zúzával töltött gomba

zúzával töltött gomba

A csirke- vagy pulykazúza nem tartozott a kedvenceim közé, mostanában kezdtem megkedvelni, mivel P. egyik kedvenc eledele a zúzapörkölt. No, arra még nem vettem rá magam, hogy megegyem, de a maradékából készült zúzával töltött gomba igazán finomra sikerült!

Mint a fentiekből is kiderül én a zúzával inkább kísérletezős viszonyban vagyok, az egyik ilyen alkalom volt a tejszínes zúzaleves, ami családi kedvencé vált, a másik ez a töltött gomba és szerintem lesz még folytatás 🙂

zúzával töltött gombaHozzávalók: 6-8 gomba, egy adag zúzapörkölt – ez annyi kb. mint egy nagyobb merőkanálnyi pörkölt, 1 evőkanál házi ételízesítő, 1 tojás, 1 teáskanál mustár, 1 evőkanál búzadara, 1 mokkáskanál kakukkfű – Fuchs fűszer, 1 dl tejföl
Köretnek: kuszkusz és zellerszár

A gombát megtisztítottam, a fejeket egy tűzálló tálba sorakoztattam, a szárait a pörkölttel, valamint a tejfölön kívül az összes hozzávalóval leturmixoltam. Ezzel töltöttem meg a gombát, majd minden gombára egy kis kanál tejfölt tettem.
180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sül.

zúzával töltött gombaÉn kuszkusszal tálaltam, amit úgy készítek, hogy a bögre kuszkuszt egy bögre lobogó forró vízzel leöntök, majd letakarva 10 percig állni hagyom. Amikor kész, pici sóval ízesítem. A zellerszárat csak nyersen felaprítva kínáltam mellé.

 

Pin It

Egy hozzászólás a(z) “Zúzával töltött gomba” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Zúzával töltött gomba - Fuchs fűszer, Kakukkfű 25 g

Vélemény, hozzászólás?