Habos tojás, ha felhők mögé bújik a nap :)

Habos tojás

Elérkezett ez a nap is, ez a bejegyzés az 500. a blogon 🙂 Még az 500 receptig el kell telnie egy kis időnek, de az is eljön remélem hamarosan 🙂 Gondoltam a mai reggeli méltó ehhez a szép kerek számhoz, így most a habos tojás receptjével ünnepelünk… remélem szeretni fogjátok!

Szerintem amennyire mutatós, annyira egyszerű elkészíteni és nem utolsó sorban finom is 🙂 Tegnap este osztott meg egy ismerősöm egy orosz nyelvű videót a FB-on, ahol ez a tojás készült. Nem voltam rest, nagyon tetszett így ma ezt reggeliztünk, de szerintem vacsorára is tökéletes. Sőt, szerintem igazi “villantós” étek, így randi vacsira vagy vendégeknek előételként is bátran ajánlom!

Habos tojásHozzávalók: 2 tojás, só, fehér bors, szalonna, pirítós

Személyenként 2 tojást ajánlok vacsorára, előételnek természetesen 1 is elegendő.

A tojásokat szétválasztottam, ügyelve arra, hogy a sárgája egyben maradjon, ha szétmegy a feltörésnél, akkor új tojás lép a helyébe.
A fehérjét megsóztam, pici fehér borsot tettem bele, majd kemény habbá vertem.

Habos tojásA habból fészkeket csináltam egy sütőtálban, ezek közepére tettem az egészben maradt tojás sárgáját.

Habos tojás160 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt sütöttem meg.

A szalonnát csíkokra vágtam, megpirítottam, majd a zsírján a kiflit is megpirítottam, mindezt úgy időzítve, hogy melegen tálaljam.

Habos tojás

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?