Topfa Feingeback – a villámgyors túrós süti

Topfa Feingeback

Ennek a német túrós sütinek a receptjét a rádióban hallottam először, az egyik műsorban egy betelefonáló hölgy mondta el. Mivel villámgyors és túrós gyorsan lejegyzeteltem a hozzávalókat, de a nevét már rég elfeledtem… Tegnap este a kezembe került egy sváb szakácskönyv, ahol örömmel fedeztem fel az anno lejegyzett Topfa Feingeback receptjét…

Mivel épp volt itthon fél kiló túró és a mézesek illatán, ízén túl kellett lendülni, így elkészült ez a tényleg villámgyors (na jó, megsütni azért meg kell 🙂 ), túrós sütemény. A siker osztatlan, valóban nagyon finom melegen és hidegen egyaránt!

Topfa Feingeback

Hozzávalók: 50 dkg túró, 6 tojás, 175 g tejföl, 8 evőkanál cukor, 7 evőkanál liszt, 1 evőkanál (1 cs) vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 1 citrom reszelt héja, ízlés szerint mazsola

A hozzávalókat a leírt sorrendben egy keverőtálba öntöm (mazsola kivételével) és robotgéppel kikeverem. A sütőt 200 fokra előmelegítem és a túrós masszát egy sütőpapírral bélelt kb 20 x 30 cm-es (közepes) tepsibe öntöm.
Betolom a sütőbe és 30-40 perc alatt megsütöm. Nekem pontosan 40 percig sült.
Melegen a tepsiben kell szeletelni, de ha megvárjuk míg kihűl, már kivehető a tepsiből.
Ízlés szerint porcukorral vagy akár egy pikáns lekvárral is tálalhatjuk.

Topfa FeingebackTopfa Feingeback

Pin It

3 hozzászólás a(z) “Topfa Feingeback – a villámgyors túrós süti” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?