Fűszeres körtés cobbler, glutén- és tejmentes

fűszeres körtés cobbler

Már rég nem idegen kifejezés a sütizők körében a cobbler, évekkel ezelőtt söpört végig a cobbler láz a bloggerek és süti sütők között 🙂 Én akkor kimaradtam belőle, most viszont egy gyors és egyszerűen készíthető édességre vágytam, amibe jó sok gyümölcsöt rejthetek el.

Ebben a sütiben valóban el van rejtve a gyümölcs, hiszen azzal kezdjük, hogy a tapsi aljára halmozzuk… Természetesen egyéni ízlés szerint bármilyen gyümölcsből elkészíthető és bárhogy ízesíthető. Én egy picit téliesre vettem most az ízvilágát, ha másért nem, hát Advent első vasárnapja miatt 🙂 És igen, jól látjátok egy kis fagyival a legfinomabb 🙂

Fűszeres körtés cobblerHozzávalók: 20 dkg rizsliszt, 10 dkg nádcukor, 10 dkg hideg vénusz margarin, 1,5 dl tej – Alpro mandula tej, 1 csapott evőkanál szódabikarbóna, csipet só, 1 teáskanál fahéj
5 darab körte, 1 evőkanál nádcukor, 1 evőkanál rizsliszt, 1 mokkáskanál fahéj, 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg, 1 csipet fehér bors, 2 szem csillagánizs mag és 2-3 szem kardamom mag összezúzva, 1 darabka (ízlés szerint) gyömbér belereszelve, csipet só, vaj a sütőforma kikenéséhez.

A tésztát a dagasztógéppel alaposan összekeverem, úgy, hogy a liszttel elmorzsolom a hideg vajat, majd az összes hozzávalóval beleteszem a tálba és alaposan kidolgozom. Ha kész a tállal együtt a hűtőbe teszem arra az időre, míg a gyümölcsöt elkészítem.
A megmosott körtét meghámoztam, és magház eltávolítása után csíkokra vágtam. Nem kell túl vékony legyen, nagyjából fél cm. A feldarabolt gyümölcsöt összekeverem a liszttel, cukorral és a fűszerekkel.

Kikenem a sütőformát a vajjal, majd elrendezem benne a gyümölcsöt. A tésztát egy kanál segítségével ráhalmoztam a gyümölcsre.

fűszeres körtés cobbler180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm.
Még langyosan, karamellás vanília fagyival tálaltam.
Én sajna a fagyi részből kimaradtam, de pontosan elég szaftos és istenien illatos finom süti így is 🙂

fűszeres körtés cobblerfűszeres körtés cobbler

Pin It

Vélemény, hozzászólás?