Mazsola lekvár

mazsola lekvár

Tegnap barátnőkkel csacsogtunk, vacsora közben és szóba került a mazsola. Többen szeretik, ketten a társaságból viszont kifejezetten nem szeretjük 🙂 Ekkor jutott eszembe a mazsola lekvár, ami évek óta nagy kedvencem, de hazaérve hiába kerestem itt, nem leltem…

Így arra az elhatározásra jutottam, hogy ezt a hiányosságot gyorsan pótolnom kell 🙂 Nem is szaporítom a szót…

mazsola lekvárHozzávalók: 20 dkg mazsola, 10 dkg nádcukor, 2 dl víz, 1 dl frissen facsart narancslé (nem kell leszűrni, mehetnek bele a rostok is!), 1/2 vanília rúd kikapart magja, 1 rúd fahéj

A mazsolát egy éjszakára, vagy egy napra, ahogy épp alakul beáztatom, majd leszűröm és fazékba teszem. Ráöntöm a vizet, a narancslét, hozzáadom a cukrot, a vaníliát és beledobom a fahéj rudat. Lassú lángon főzöm 20 percet, majd kiveszem a fahéj rudat, összeturmixolom botmixerrel és folyamatosan kevergetve még 20 percet főzöm.

Amikor kész, sterilizált kicsi üvegekbe töltöm és száraz dunsztba hagyom kihűlni.

mazsola lekvárKöztudottan mazsola ellenes vagyok, gyerekkorom óta kipiszkálom mindenből 🙂 De ez a lekvár szerelem volt első kóstolásra 🙂 Eredetileg Pixinél láttam, az ő receptjén módosítottam kicsit, saját ízlésemnek megfelelően 🙂

mazsola lekvár

Pin It

Vélemény, hozzászólás?