Tejmentes túrótorta

Tejmentes túrótorta

Tavaly kiderült, hogy – ahogy sokaknak – sem a laktóz, sem a tejfehérje nem a barátom… A tej és tejszín jól pótolható növényi alapanyagokból készült termékekkel, de a túró nagyon hiányzott. No, nem is a túró, hanem a túrós sütik 🙂 Ez a tejmentes túrótorta viszont jobb mint az “eredeti” 🙂

Az már csak hab a tortán, hogy gluténmentes diétába is remekül beilleszthető, ráadásul, ha édesítővel vagy kókuszvirág cukorral készül, akkor abszolút diétás 🙂 Kell ennél jobb? Nálunk az egész családnak nagyon ízlett, csak Édsanya aggódott értem, hogy biztos nem lesz baj, hogy túrótortát eszek? 🙂

Tejmentes túrótortaHozzávalók: 20 dkg totu (tojásfehérjéből készült “túró”), 5 dkg Vénusz margarin, 1 tojás, 1 narancs (bio vagyis vegyszermentes) reszelt héja, 5+5 dkg kókuszvirág cukor, 2 dl rizstejszín, 1 cs vanília puding (gluténmentes diétába GM puding)

A margarint kikevertem a cukorral, hozzáadtam a tojást, és a pudingporból 1 evőkanállal, valamint a totut. Az egészet nagyon alaposan, krémesre kevertem. Sütőpapírral béleltem a pici tortaformám, ez nem nagy adag, inkább kicsit magas legyen gondoltam, így a 18 cm átmérőjű kis formába került. Beleöntöttem, kissé elsimítottam.

A rizstejszínt elkevertem a második 5 dkg cukorral és a pudingpor maradékával és a kikevert krémre öntöttem.
180 fokra előmelegített sütőben, 25-30 percig sütöttem. Nem kell megijedni, még “rezgős” a tetejének az állaga, amikor kivesszük, de kihűtés után már teljesen összeáll.
Teljesen ki kell hűteni. Én a végén vaníliás cukrot szitáltam rá.

Tejmentes túrótortaNagyon finom és tökéletes túró élményt nyújt 🙂

Tejmentes túrótorta

Pin It

Vélemény, hozzászólás?