Hagymás kosárkák

Hagymás kosárkák

A Blogkóstoló 28. fordulója nem sikerült zökkenőmentesen 🙂 Már az összefoglalót írtam, mikor feltűnt, hogy egy bloggert én kifelejtettem a sorsolásból, másik konyhatündérünk pedig nem teljesítette a feladatot…

Nem tudom mi történt ChéfTündérrel, bízom benne, hogy csak megfeledkezett a játékról! Így míg írom e sorokat épp sülnek a hagymás kosárkák, melyeket Marisz blogjában találtam és gyorsan meg is kóstolom, hogy Ő se maradjon pártában!
Marisz blogján egyébként is szeretek nézelődni mindig találok valami ötletes megoldást nála, ilyen volt most ez a hagymás kosárka is, ami az illata alapján biztos siker lesz nálunk 🙂

Hagymás kosárkák

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 300 g lila hagyma, 150 g cukkini, 2 evőkanál olíva olaj, 2 tojás, 12 karika kolbász, só, bors, apróra vágott friss snidling, ízlés szerint kömény

A leveles tésztát vékonyra nyújtottam és 12 részre vágtam. Én nem szaggattam köröket, mert akkor hulladék keletkezik belőle, a kockára vágott tésztával is be lehet tölteni a muffin formát 🙂
A hagymát vékonyra vágtam és az olajon megdinszteltem, mikor már majdnem puha volt, hozzáadtam a hasonlóan vékonyra csíkozott cukkinit, nálam ez került bele a sajt helyett. Amikor a töltelék ezen része meghűlt, hozzáadtam a felvert tojást, és fűszereztem. Az eredeti receptben volt liszt is a töltelékben én azt feleslegesnek ítéltem, bocsi Marisz, vigyázni kell a vonalakra, jön a bikini szezon 🙂
A muffin formákba töltött leveles tésztába kanalaztam a tölteléket, a felébe raktam 2-2 karika kolbászt is P. kedvéért 🙂
A sütésben megint csak eltértem picit az eredeti verziótól, mert 220 fokos előmelegített sütőben sütöttem, 20 percig. De hát erre mondom én, hogy a sütési fok és idő mindig csak tájékoztató jellegű, mindenki a saját sütője szerint kell eljárjon 🙂

Hagymás kosárkákRopogós tészta, krémes töltelék, aki szereti az ilyen kombinációt feltétlen próbálja ki 🙂

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?