Spenótos tészta

Spenótos tészta

Nagyon gyors, nagyon egyszerű tészta étel, ami pont egy olyan meleg nyári napra való, mint a mai itt nálunk 🙂 Ebédre vagy vacsorára is bevethető, akinek nagyon fontos a hús egy kevés sonkát javaslok hozzá…

A spenót már nagyon rég meghódította a világot, már a VII. századból is vannak feljegyzések erről a sokakat megosztó zöld levélzöldségről, amit vagy nagyon szeretünk, vagy kifejezetten nem 🙂 Személy szerint mindenféle formában szeretem, a zsenge friss leveleket salátába is szívesen teszem.
Ebben a tésztában is igyekeztem megőrizni a vitamin tartalmát, így nem főzöm, épp csak kicsit hőkezelem, hogy megfonnyadjon.
A receptemben (allergiám miatt) nem használok tejterméket, de aki eheti nyugodtan készítse el tejszínnel, tökéletes lesz vele, bár szerintem a mandula tejszín még egy kis pluszt is ad szósznak.

Spenótos tésztaHozzávalók: 30 dkg penne tészta, 30 dkg friss, zsenge spenót levél, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 dl mandula tejszín, 5-6 friss bazsalikom levél, 2 evőkanál olívaolaj, só, fehér bors, szerecsendió

A tésztát sós vízben kifőzöm, leszűröm.
Az olajon megdinsztelem a felaprított fokhagymát -fontos, nem fokhagymanyomon nyomjuk bele, hanem késsel aprítjuk fel!-, ráreszelem a szerecsendiót, frissen őrölt fehér borssal megszórom, hozzáadom a felvágott bazsalikom leveleket és felöntöm a mandula tejszínnel, ezek után sózom meg és a megmosott paraj leveleket beleszórom. Elkeverem a leveleket a forró, illatos szószban és összekeverem a kifőtt tésztával.
Ugye, hogy nagyon gyors? 🙂

Spenótos tésztaÍnyenceknek ajánlom: tálaláskor kevés pirított fenyőmaggal és parmezánnal szórják meg! 🙂

Pin It

Vélemény, hozzászólás?