Cukkini tekercs

Cukkini tekercs

Nyáron szinte nincs olyan nap, hogy ne kerülne valamilyen formában az asztalra cukkini. Terem a kertben, de a piacokon is olcsón hozzá lehet jutni, azt hiszen a cukkininél sokoldalúbb zöldség kevés van 🙂 Mi nagyon szeretjük!

Ez a cukkini tekercs is sokféleképp variálható, az azonban vitathatatlan, hogy a sült paprika, bacon, cukkini egy fantasztikus triumvirátus 🙂

Elkészítésében a macera kizárólag a paprika sütés-hámozás, de erre már adtam tippet itt, hogy lehet viszonylag egyszerűen megoldani 🙂

Cukkini tekercsHozzávalók: 1 db zsenge cukkini, 2 db kápia paprika, kb 10 dkg vékonyra szeletelt sonka, néhány szelet bacon, szeletelt mozzarella (allergiásoknak: Violife növényi sajt mozzarellás változat)

A paprikát megsütöm, héját leszedem és csíkokra vágom, a cukkinit vékonyan felszeleteltem, ezt lehet késsel vagy zöldséghámozó segítségével is.
Kiterítettem a cukkini szeleteket, rá a sonkát, a paprikát, és a sajtot, ez utóbbit úgy, hogy csak a csík feléig érjen. Nekem nagyon pici zsenge cukkinim volt, így két-két szelet cukkinit illesztettem össze, az adott ki egy csíkot…

Cukkini tekercsA sajtos végénél kezdetem el feltekerni, így készültek el a tekercsek. A bacont félbevágtam és a tekercsek felét azzal is beborítottam, hogy mindenki kedvére válogathasson 🙂

Cukkini tekercsSütőpapírral bélelt tepsire tettem és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöttem. Grill rácson is süthető, remek előétel egy grill partyn 🙂

Cukkini tekercsA tekercsek előre elkészíthetők, hűtőben akár egy napig is jól tárolhatók, tehát remek vendégváró finomságnak is!

Cukkini tekercsUgye, hogy már nyitod is a szád? 🙂

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?