Paleo almás, mandulás sütemény-Blogkóstolóra

Paleo almás, mandulás sütemény

Ismét Blogkóstoló játék, immáron a 30. forduló, melynek háziasszonya Ani, A parókia konyhájából blog írója. Addig, addig válogattam a nekem sorsolt blog finomságai között, míg kicsit elszaladt az idő és igen vészesen közeledik a határidő…

A sors keze a Konyhavirtuóz blogot, sorsolta nekem, ahol kedvemre keresgélhettem, de a szemem ezen az almás, mandulás süteményen akadt meg, ami azért is jött kapóra, mert paleo étrend szerint étkező vendégeket vártam.
Nézzétek el nekem, de fotózni, most a szokottnál is kevesebb időm volt, sőt a szemfülesek azt is észre fogják venni, hogy a tál süti egy része már elfogyott, mikor eszembe jutott, hogy jaj a fotó 🙂 Ez persze azt is bizonyítja, hogy a süti nagyon finom, ajánlom kipróbálásra mindenkinek!

Paleo almás, mandulás süteményHozzávalók: 3 tojás, 8 dkg mandula liszt, 18 dkg reszelt alma, 2 evőkanál eritrit, 1 kevés szódabikarbóna, 1 teáskanál fahéj, 2 dkg vágott dió és az eredeti recepttől annyiban tértem el, hogy vanília kivonat helyett egy diónyi gyömbért reszeltem bele.

A tojásokat szétválasztottam, a fehérjéből kemény habot vertem, a sárgáját kikevertem az édesítővel, majd belekerült a mandulaliszt, a reszelt gyömbéres alma, szódabikarbóna, fahéj. Legvégül beleforgattam a fehérje habot. Amikor már a tepsiben volt, megszórtam a tetejét a vágott dióval… Előmelegített 190 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben sült 25 percet.

Paleo almás, mandulás süteményNagyon puha, szaftos süti a végeredmény, aminek kifejezetten jól áll a roppanós dió darabkák a tetején.

Paleo almás, mandulás süteményKöszönöm a Blogkóstoló szervezését Aninak és külön köszönet a kedves, türelmes és odafigyelő hozzáállásáért! 🙂

Pin It

Vélemény, hozzászólás?