Házi/Állat, és valóban házi(as) és állat(i finom)

Házi/Állat

November végén új gasztro játszótérrel bővült a paletta és ezt a játszóteret a szó legjobb értelmében mondom, hiszen már a nevükben is ott csilingel a játékosság, konyhájukban pedig remekül játszanak az ízekkel.

Nemrég a Házi/Állat bistroban jártunk P-vel és bizton mondhatom bár ez volt az első látogatásunk, de nem az utolsó 🙂
Mint általában egy-egy új hely felfedezésekor egy kicsit a magam fajta utána olvas a helynek, ma már FB oldalakat a felhasználók is előszeretettel használják értékelések leadására, így itt kezdtük: Házi/Állat

Már itthon az étlap olvasásakor eldöntöttem, hogy engem bizony nem sok minden tudna eltéríteni a Séf kedvencétől: velős pirítós tojással, kemencében sütve és abban is szinte biztos voltam, hogy P egy jó hamburgerrel fogja tesztelni a helyet 🙂
De nem szaladok ennyire előre, hiszen szokásunktól eltérően biztosra akartam menni és asztalt foglaltam. Akkor még nem is sejtettem, hogy milyen jól tettem, hiszen mint kiderült érkezésünk időpontjában (egy karácsony előtti csendes csütörtök este hat után) másképp nem tudtunk volna leülni. Részemről a helynek ez az egyetlen negatívuma, hogy kicsi…

Megérkezésünkkor tébláboltunk kicsit, mert nem volt egyértelmű, hogy hol és mit csináljunk, de amikor a pultban állók rájöttek, hogy nem csak nézelődünk, hanem ténylegesen bénázunk, azért a segítségünkre siettek 🙂 Megmutatták az asztalunk, és hagyták hadd válogassunk kedvünkre. Étlap helyett a pult felett kiolvashatjuk az állandó ajánlatot

Házi/Állatvalamint a napi “táblás ajánlat” is a falon van

Házi/ÁllatEredeti elképzelésemtől csak a táblás ajánlat tudott volna eltéríteni, de mivel az itt kínált ételek mindegyike tartalmazott tejterméket, így maradtam a tervnél, otthon úgyis csak én szeretem ezért sose csinálom, ráadásul ha a Séf, azaz Lőrincz Gyurinak is ez a kedvence, akkor muszáj megkóstolni 🙂 És ha már megneveztem a séfet, akkor ejtsünk arról is szót, hogy valóban ott van, valóban a pult mögött ténykedik nem csak nevét adta ehhez az elképzeléshez, ami szerintem egy nagyon pozitív dolog. Persze nem hivalkodó helyen, de az elismerések is ott vannak a falon 🙂

Házi/ÁllatA séf mellett egy igen tehetséges szakács, Tanács Norbi is erősíti a csapatot, biztos vagyok benne, hogy ez egy igen erős és nagyon kreatív páros.
A hely hozza a “nyólcker” miliőt, bár a környéken inkább az eleganciára divat hajazni, itt jó érzékkel csatlakoztak a velük egybe nyitott Aznap hangulatához, szerintem igazi kis fricskát mutatva a mai trendeknek.

Házi/ÁllatDe míg a hely eklektikus, addig az ételek fantasztikusak és hozzák a mai magyar bisztro konyhának a felső színvonalát. Persze mit várhatnánk mást a 2016-os év séfjétől? 🙂
A tálalás abszolút alkalmazkodik a helyhez, (hatalmas) fa deszkán és “újságpapíron” érkezik a fogás… Mivel telt házas időszak volt, a konyha viszonylag leterhelt, de nagyjából 20 percet vártunk a megrendelt ételünkre…
Engem lenyűgözött, mind a kenyér, mind a velős csont, amihez a tojáskrém olyan mértékben passzolt, ahogy azt álmomban sem gondoltam volna.

Házi/ÁllatHázi/ÁllatIgen, jól látszik a képen, nincs elaprózva az adag, de mivel vacsorázni mentünk, így részemről ez nem előétel volt, így talán csak egy falatka kenyeret és hát no a csontot hagytam a deszkámon 🙂

P hamburgere sem volt elhanyagolható, talán csak egy picit volt jobban megsütve a kelleténél, de azt mondta az íze így is remek volt, az ő újságpapírja, galacsinná gyűrve ment vissza a konyhára 🙂

Házi/ÁllatVan miért visszatérnünk, mert a marhapofa pörkölt és a kacsarilette is a ínycsiklandozóan hangzik és titkon reménykedem, hogy a táblás ajánlatban is találok valami igazán kedvemre valót egyszer, hiszen a napi ajánlatokban még inkább mozog a csapat fantáziája 🙂
Jó szívvel ajánlom a helyet, ha megfizethető áru minőségi kínálatra vágytok!
(de ha rám hallgattok, asztalt foglaltok 🙂 )

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?