Citromkrém (lemon curd) – tejmentes

Citromkrém (lemon curd) - tejmentes

Ez a citromkrém épp akkor hódította meg az interneten keresztül háziasszonyok sokaságát, amikor kiderült, hogy nem ehetek tejet 🙂 Így aztán lemaradtam róla, egészen mostanáig. Most elkészült a lemon curd vaj nélküli változata.

Csak egy picit kell a tűzhely mellett állni, de a kevergetésen kívül nincs semmi extra dolgunk. Tehát nem bonyolult, csak odaszögez néhány percre minket a fazék mellé 🙂

Citromkrém (lemon curd) - tejmentesHozzávalók: 2 db citrom – egyiknek a reszelt héja is, így bio citromot használtam, 5 dkg méz, 3 egész tojás (közepes), 7,5 dkg kókuszolaj

A tojásokat felvertem villával, a kókuszolajat folyékonnyá olvasztottam (de nem volt meleg) és minden hozzávalót összekevertem egy hőálló tálba. Gőz fölött, folyamatosan keverve puding sűrűségűre főztem. Amikor kész kihűtjük és hűtőszekrényben tároljuk.

Citromkrém (lemon curd) - tejmentesSüteménybe vagy kalácsra kenve is nagyon finom, de aki szereti a savanykás ízeket önmagában is elcsemegézheti 🙂 Méz helyett készülhet cukorral vagy édesítőszerrel is.

A paleo lemon curd receptjét itt találtam.

Pin It

Vélemény, hozzászólás?