Zelleres batáta

Zelleres batáta

Egy roppant egyszerű köret, bár szerintem húsmentes vacsorának is kiváló. A batáta bármilyen diétás étkezésbe beilleszthető, édeskés ízét fűszerekkel jól lehet ellensúlyozni. Ugyanakkor nem csak finom, de laktató is.

Az édesburgonya (batáta) jó tulajdonságairól már itt írtam, diétától függetlenül is érdemes fogyasztani.
Ez a recept tényleg egyszerűen kivitelezhető, semmilyen különleges alapanyagot nem igényel.

Zelleres batátaHozzávalók: 1 db batáta, 1 kisebb zeller (vagy egy nagyobb fele, harmada), só, fehér bors, 1 szál friss rozmaring, kevés olívaolaj

A batátát és a zellert meghámozzuk, felkarikázzuk. Ha nagy a zeller, a karikákat cikkekbe vágjuk, összeforgatjuk a fűszerekkel és a sütőtálba tesszük. Tehetjük rétegezve vagy ahogy én tettem, szépen sorban, váltakozva. A rozmaringgal megszórjuk és egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk.

Zelleres batáta200 fokos sütőben kb 10 perc alatt megsütjük.
Fogyasztható köretként, de ahogy írtam, nekem vacsorára is elégséges egy ilyen adag 🙂

Zelleres batáta

Pin It

Vélemény, hozzászólás?