Mangóval töltött csirkecomb filé

Mangóval töltött csirkecomb filé

A mangó nem csak kiváló gyümölcs, de szerintem remek alapanyag, ha egy kicsit különlegesebbet szeretnénk sütni-főzni. Én előszeretettel használom meleg salátákba, hal és csirke ételekhez. Most ez utóbbi készült, a lehető legegyszerűbb változatban.

Miért épp mangó? Az igazság nagyon prózai: mert épp akciós volt az egyik bolthálózatban 🙂 Viccet félretéve, a mangónak számos jó tulajdonságot tulajdonítanak: gyomorvédő enzimeket tartalmaz, csökkenti a vér koleszterin szintjét, béta karotinban gazdag, így remek kálium forrás. Magas a vas, magnézium, foszfor és kálcium tartalma, ez utóbbi miatt tejet nem fogyasztóknak, kifejezetten ajánlott. Található még benne A-provitamin, B1, B2 és E vitamin. Ugye meggyőztelek? 🙂

Mangóval töltött csirkecomb filéHozzávalók: 4 db csirkecomb felső része, filézve, 1 db mangó, 1 db vegyszermentes citrom, só, és egy kevés marokkói csirke fűszerkeverék (só, fokhagyma, fahéj, paprika, gyömbér, koriander, szegfűszeg, cayenne bors, római kömény, sáfrányos szeklice)
Köret: pirított zöldségek: zeller szár, zeller, répa, paprika, gomba, póréhagyma

A csirkecombokat bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és egy-egy csík mangót helyezünk bele (kissé megdézsmálva, de elosztottam benne az felcsíkozott mangót)

Mangóval töltött csirkecomb filéFeltekerjük és hústűvel megtűzzük. Sütőzacskóba tesszük és a bele pakoljuk mellé a felkarikázott citromot.

Mangóval töltött csirkecomb filé180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Majd kicsomagoljuk és grill fokozaton ízlés szerint ropogósra sütjük.

Mangóval töltött csirkecomb filéA zöldségeket kókuszolajon enyhén sózva, frissen őrölt borskeverékkel megszórva lepirítjuk.
Mivel a csirke sütéséhez nem használtunk zsiradékot, így fogyókúrába, IR diétába is beilleszthető. Fogyaszthatják glutén-, tej- és laktózmentesen táplálkozók, valamint paleo diétát tartók is.

Pin It

Vélemény, hozzászólás?