Almás palacsinta – paleo

Almás palacsinta - paleo

Az almás palacsinta mindig is nagy kedvenc volt. Most egészen különlegesen készült, de az íze valami fantasztikus lett így. Bár nagyon ajánlom a lisztkeveréket, amit használtam hozzá, de sajnos csak időszakosan érhető el, így más alternatívát is javaslok a leírásban.

Mostanában kezdek barátságot kötni az Éléskamra paleo lisztkeverékkel, de már most jó szívvel ajánlom őket.
Egy kedves ismerősöm adott egy fél tasak mézeskalács lisztkeveréket, hogy használjam el, ő rájött, nem szereti a mézeskalácsot, bár a liszt jó, de ő nem elég kreatív a másfajta felhasználáshoz.
Mivel köztudottan rendes jány vagyok, ott helyben megcsináltam a nasit és együtt falatoztuk, így ismerősöm azzal engedett utamra: megyek rendelek még, míg lehet kapni 🙂

Ha kifogynak a készletek javaslom vegyetek palacsinta lisztet és szórjatok bele egy kis házilag készített mézeskalács fűszert, ez a desszert úgy is remekül elkészíthető lesz 🙂

Almás palacsinta - paleoHozzávalók: 100 g Éléskamra mézeskalács lisztkeverék, 2 tojás, kb. 50 ml víz, csipet só, 2 közepes alma, 1 fél citrom leve és reszelt héja, 1 kávéskanál szódabikarbóna, a tetejére egy kis fahéjjal kevert, por állagú eritrit

A lisztbe belekevertem a szódabikarbónát, a tojást felvertem, hozzáadtam a vizet, majd a citromlét, a reszelt citrom héjat, a sót és belekevertem a lisztet. Az almát lereszeltem és a masszához adtam. Aki nagyon édesszájú tegyen még hozzá édesítőt, nekem pont megfelelő volt így.
Serpenyőben szőlőmag olajat forrósítottam és kanállal adagoltam bele a masszát. 2-3 perc sütés után, lapáttal megfordítottam és a másik oldalát is megsütöttem. Már ekkor remek illata volt!

Almás palacsinta - paleoAz íze pedig egyenesen fantasztikus 🙂 Gyors, egyszerű édesség és akár egy fárasztó munkanap után is bátran fogyaszthatjuk.

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?