Karfiolfőzelék medvehagymával

Karfiolfőzelék medvehagymával

A karfiolfőzelék nem egy jellegzetes étel, nálunk is tavaly került az étlapra először. Első alkalommal nem ízlett, aztán rájöttem, hogy érdemes kicsit megbolondítani az ízeket, máris szerethetőbb lesz :)

Van amikor újítok, aztán nem mindenkit hoz lázba az újításom :) Így volt ez első alkalommal a karfiol főzelékkel, sült debreceni volt hozzá, P. körülbelül annyi főzeléket evett a kolbászkákhoz, mintha mustárt enne hozzá :)
Valóban nem volt sok íze, így aztán most megbolondítottam és sokkal nagyobb sikert arattam vele :)

Karfiolfőzelék medvehagymávalHozzávalók: 50 dkg karfiol, 1 l víz, só, fehér bors, szerecsendió, 8-10 levél medvehagyma, 2 kanál kacsazsír, 2 gerezd fokhagyma

A kacsazsíron megdinszteltem az apróra vágott fokhagymát, rátettem az apróra szedett karfiolt, átforgattam és felöntöttem vízzel. Fűszereztem, fedő alatt puhára főztem. Amikor megfőtt, turmixba szedtem a felét, krémesre turmixoltam és visszaadtam a főzelékhez. A medvehagymát apróra vágva a legvégén tettem hozzá, belekevertem és már el is zártam a tűzhelyet alatta.
Gyors, egyszerű, és így megbolondítva nagyon finom :)

Karfiolfőzelék medvehagymávalFeltétnek szinte bármit kínálhatunk hozzá.

Pin It

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!