Epres spárgasaláta

epres spárgasaláta

5 perces saláta, mindössze 5 hozzávalóból. Ugye, nem hangzik rosszul? Szuper gyors, egyszerű recept, mégis fantasztikusan finom a végeredmény.
Én szeretem az ilyen típusú ételeket, és ti? 🙂

Azon gondolkozom, miközben ezt írom, hogy ez megint az a típusú bejegyzés, amit tovább tart leírni, mint magát az ételt elkészíteni. Mégis, remekül lehet “villantani” egy kerti partin a barátok előtt vagy akár a hétvégi családi ebédnél 🙂 Tehát kalandra fel, párosítsunk bátran zöldségeket gyümölcsökkel 🙂
Ebben a receptben nem használtam fűszereket, tehát nem kifelejtettem a sót belőle, hanem a spárga és az eper egymás fűszerei…

epres spárgasalátaHozzávalók: 1 csokor friss, vékony zöld spárga, 1 csomag madár saláta, kb 20 dkg eper, 2evőkanál szőlőmag olaj, 1 teáskanál frissen facsart citromlé

A spárgát két kezünkbe fogjuk és kicsit meghajlítjuk, ahol “elpattan” ott törjük el, így biztosan nem kerül fás rész az ételbe. Feldaraboljuk. Megmossuk és alaposan lecsepegtetjük az epret és a salátát. Az epret méretétől függően kettőbe vagy négybe vágjuk, illeszkedjen a mérete a feldarabolt spárgához. A citromlét elkeverjük az olajjal és az összekevert salátára csorgatjuk.
Ennyi, már falatozhatunk is 🙂 Jó étvágyat!

epres spárgasaláta

Pin It

Vélemény, hozzászólás?