Spárgakrémes rácsos

Spárgakrémes rácsos

Sajnos hamarosan vége a spárga szezonnak, így ez a recept egy kicsit majd várat magára 🙂 De aki előre látó volt és velem együtt tett el spárgát a fagyasztóba, az bizony most is örülni fog neki, mert fagyasztott spárgából is remekül elkészíthető.

Nekem volt itthon egy kis spárgám és nagyon szerettem volna egy kis délutáni nasit alkotni, mivel a kertben dolgoztunk és kései ebédünk egy jó sűrű tárkonyos raguleves volt. Mást nem főztem, de gondoltam valami azért kell a leves után. Így esett a választásom erre a gyors leveles tésztás változatra. A töltelék is nagyjából 10 perc alatt elkészült.

Spárgakrémes rácsosHozzávalók: 15 dkg spárga, 5 dkg dió, 2 evőkanál olívaolaj, 2 tojás, só, bors, szerecsendió

A spárgát a fás szár résztől megtisztítottam és aprító gépbe tettem. Hozzáadtam a diót, egy tojás és a másik tojás fehérjét, az olajat és a fűszereket. Krémes állagúra mixeltem.
A leveles tésztát kiterítettem, és felvágtam téglalapokra, az egyik felére tettem a spárga krémből, míg a másik oldal közepére 3 csíkot vágtam. A tésztalapokat körbe megkentem a megmaradt tojássárgájával és a megvagdalt oldalt a töltelékre borítottam. Lekentem az egészet tojássárgájával és előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöttem.

Spárgakrémes rácsosFinom, könnyed csemege, remekül illik egy tartalmas leves után.

Pin It

Vélemény, hozzászólás?