Dinnyesaláta

dinnyesaláta

Hűsítő könnyű fogás a dinnyesaláta. Nagy melegben az egyik kedvenc salátám. Elkészíteni sem tart sokáig és önmagában is remek, de sültekhez is kiváló…

Ezt a salátát nem lehet elrontani, nálunk két verzióban készül rendszeresen, az egyikben bazsalikom levelekkel, a másikban bébi spenóttal. Mindkettő izgalmas és finom és mindkettő izgalmassá tehető különböző vinegrettekkel.

DinnyesalátaHozzávalók: 20 dkg görögdinnye, 10 dkg sárga koktél paradicsom, 5 dkg feta sajt (paleózoknak, tejfehérje allergiásoknak paleo mozzarella) 1 csokor bazsalikom vagy 1 csokor (marék) bébi spenót
Vinegrette: ízlés szerint bármilyen készíthető hozzá, nálam a bazsalikomoshoz: 2 evőkanál citromlé, 1 evőkanál dijoni mustár, 0,5 dl olíva olaj, só, bors
a spenótoshoz: 2 evőkanál vörösborecet, 1 evőkanál dijoni mustár, 0,5 dl olíva olaj, só, bors, egy gerezd fokhagyma

Az elkészítése roppant egyszerű, a dinnyét kimagozva kockákra vágom, a paradicsomot négybe vágom, a sajtot felkockázom, a mosott leveleket pedig egyben adom a salátához.
Az öntetet csak közvetlen a tálaláskor teszem rá.

dinnyesaláta

Pin It

Vélemény, hozzászólás?