Kókuszos, rebarbarás csirkemell

Kókuszos, rebarbarás csirkemell

Egy kedves barátnőm kérdezte nemrég, hogy sütin kívül mire tudná a rebarbarát használni. Akkor jutott eszembe ez az étel, amit egyszer kísérletező kedvemben készítettem, azóta pedig felkerült nálunk a kedvencek listára 🙂

Nem egy mutatós darab, nem is igazán fotogén, de különleges ízvilág és szinte bármilyen körettel tálalható.
Kedves paleós olvasóimnak a sült zeller hasábot vagy a karfiol rizst javaslom hozzá.

Kókuszos, rebarbarás csirkemellHozzávalók: 50 dkg csirkemell filé, 2 dl kókusztejszín (én az Aroy-D márkát használtam), 4-5 rebarbara szár, 1 pici vagy fél hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kókuszolaj, só, bors, friss kakukkfű

A csíkokra vágott csirkemellet lepirítom a kókuszolajon, hozzáadom a szálára vágott hagymát és a felaprított fokhagymát, sózom, borsozom, majd csökkentem a tűzhely hőmérsékletét (“kis lángra” veszem), fedőt teszek a serpenyőre és 10 percig nem nyúlok hozzá. Utána hozzáadom a kókusztejszínt, felforralom és lezárom a tűzhelyet. A megtisztított és apróra vágott rebarbarát a forró szószba keverem és ízlés szerinti mennyiségű kakukkfű levelet szórok bele. A kakukkfű aromás fűszernövény, nem kell sok, én két pici ág leveleit használtam ekkora mennyiséghez.

Kókuszos, rebarbarás csirkemellTálaláskor pár csepp citromlével vagy néhány csepp csípős szósszal tovább ízesíthetjük.

Pin It

Vélemény, hozzászólás?