Étcsokis meggylekvár

Étcsokis meggylekvár

A meggy és az étcsoki párosa is a verhetetlen kategóriába tartozik nálam 🙂 Mivel süteményekbe ez a páros kiváló, így gondoltam nagy baj nem lehet belőle, ha lekvárba is megpróbálom. Azt hiszem 3 éve készült először, most pedig már a nyári rutin része az étcsokis meggylekvár.

Az étcsokis meggylekvár készítése nem jelent különösebb macerát, amire figyelni kell, hogy jó minőségű csokit válasszunk, én csokipasztillával (65%-os) csinálom, abban még nem csalódtam. A nem megfelelő csoki kicsapódhat benne, az nem szép látvány. Nem teszek bele túl sok csokit, épp csak annyit, hogy pikánssá tegye a lekvárt, de a meggy ízét ne vegye el, épp ezért a színe is csak kissé mattabb, enyhén sötétebb, mint a meggylekváré.

étcsokis meggylekvárHozzávalók: 2 kg magozott meggy, 1,2 kg cukor, 15 dkg étcsoki

A meggylekvár alapján elkészített lekvárba a pépesítést követően, 10 perc főzés után teszem bele a csokit. Ezután folyamatosan kevergetem, már nem hagyom magára, így forrdogál még 10 percig és utána jön az üvegezés.

Alaposan kimosott, csírátlanított üvegekbe szedem, lezárom az üveget és a tetőre állítom, majd 5 perc után száraz dunsztba teszem, ahol 2-3 nap alatt lassan hűl ki.

Étcsokis meggylekvár

Pin It

Vélemény, hozzászólás?