Igazi maradék felhasználós recept következik, amikor marad egy kis rizs, van egy kis párolt zöldség, de nem akarsz ismét zöldséges rizst felhasználni. vagy épp váratlan vendég toppan be, akit mégsem kínálhatsz meg mondjuk csak úgy brokkolis rizzsel…
Nálam épp ez utóbbi történt, telefonált rég nem látott barátnőm, hogy beugranának egy kávéra, ha nem gond… A válasz természetesen igen volt, aztán természetesen körbenéztem a konyhában, jesszus, mivel kínálom meg őket kb fél óra múlva????
Épp elkészült a barna rizs, mert azt terveztem, hogy a maradék párolt brokkolit ezzel a remek és gyorsan megfőzhető barna rizzsel fogyasztom el vacsorára…
A hűtő rejtett még néhány szelet sonkát és az előző napi brokkolit, így született a rizspite 🙂
Hozzávalók: 10 dkg barna rizs, 15 dkg párolt brokkoli, 3 tojás, 1 púpos evőkanál rizsliszt, a tetejére éven túl érlelt cheddar sajt reszelve, 6 szelet sonka, só, bors, szerecsendió, csipet gyömbér por
A rizst és a brokkolit megfőztem. A tojást habosra kevertem, a brokkolit villával összetörtem és a brokkolival, majd a rizzsel összeforgattam. Hozzáadtam a fűszereket és a kanál rizslisztet.
A szilikon piteformákba beleraktam 1-1 szelet sonkát majd elosztottam rajta a rizses masszát:
Megszórtam kevés sajttal (ez természetesen akár növényi sajt is lehet) és előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöttem.
Gyorsan elkészült, hidegen is ízletes is uzsonnás dobozba is remek alternatíva lehet, bármilyen zöldséggel.