Gluténmentes krémes szilvás pite

Gluténmentes krémes szilvás pite

Mivel a FB is tudja, hogy rengeteg receptet olvasok és persze írni is igyekszem újra 😉 sokszor tezs a monitoromra receptes oldalakat 🙂 Így volt ez nemrégiben is, amikor egy krémes szilvás pite képével indította el a fantáziámat…Bevallom, amikor megláttam a fotót, azt gondoltam nekem ez most azonnal kell! Igen ám, de az eredeti recept nem csak glutént, de tejterméket is bőven tartalmazott, így cseppet át kellett alakítanom. Az enyém nem lett olyan szép, mint amit az eredeti fotón láttam (kevesebb szilvám volt itthon), de nagyon, nagyon finom és persze glutén-, tej- és hozzáadott cukormentes változatban készült, sőt paleósok is fogyaszthatják 😉

Gluténmentes krémes szilvás piteHozzávalók: 200 g Éléskamra ünnepi bejgli lisztkeverék, 4 db tojás, 2 db tojássárgája, 200 ml kókusz tejszín, 30 ml citromlé, 30 g lágy kókuszzsír, 60 g eritrit
1 kg szilva
Krém: 3 db tojássárgája, 5 db tojásfehérje, 1 tasak Éléskamra Bourbon vaníliás krémpuding, 150 ml kókusztejszín, 100 g eritrit, 5 evőkanál cassava gari, fahéj ízlés szerint

A tésztánál a 4 db tojáshoz hozzáadtam a 2 tojássárgáját, a kókusztejszínt, az édesítőt, a citromlevet és a kókuszzsírt és elkevertem. ezután kerül bele a lisztkeverék, amit alaposan eldolgozok benne és egyből belesimítom a sütőpapírral bélelt 25×35 cm-es tepsibe. Így pihentetem kb 20 percet. Ezután megszórom a garival, majd kerül rá a kimagozott félbevágott szilva, amit fahéjjal alaposan meghintek.
A tojásfehérjét az édesítővel kemény habbá verem, míg a sárgáját kikeverem a pudingporral és a kókusz tejszínnel, ehhez a masszához keverem a felvert tojásfehérje habot és a szilvára simítom.

180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütöttem.

Gluténmentes krémes szilvás piteÉn paleós liszttel és azzal kompatibilis pudinggal készítettem, de simán elkészíthető bármilyen gm pite recepttel és gm puding porral, a kókusztejszín helyett pedig rizstejszínnel vagy vegán tejföl alternatívával is.

Pin It

Vélemény, hozzászólás?