Kossuth kifli, glutén- és tejmentesen

Kossuth kifli, glutén- és tejmentesen

Március 15. van, így szinte természetes, hogy Kossuth kiflit sütöttem 🙂 Szokás szerint a nagyim régi receptjét “mentesítettem”, bár most igazából csak a lisztet cseréltem le.

A múltkori lekváros bukta sütésből volt még itthon 200 g it’us Kate’s low carb mix lisztem, így azzal készítettem el a receptet, most is a kis 26×19 cm-es tepsimet használtam hozzá. Finom, omlós tészta lett, ami másnapra is puha. Kossuth kifli, glutén- és tejmentesenHozzávalók: 200 g it’us Kate’s low carb mix liszt, 120 g zsír, 150 g datolya cukor (vagy cukor, vagy édesítő ízlés szerint), 4 tojás, 6-8 dkg vágott dió, 1 cs sütőpor, 1 citrom reszelt héja és fél citrom leve, csipet só

A szoba hőmérsékletű zsírban habosra kevertem a cukrot, egyesével belekevertem a tojásokat, majd hozzáadtam a citromot és a sütőport, végül beleforgattam a lisztet és a csipet sót.
Sütőpapírral bélelt tepsibe elsimítottam, a tetejét megszórtam az összevágott dióval és 180 fokra előmelegített sütően 25 percet sütöttem.

Amikor kihűlt a tészta, akkor egy tetszőleges méretű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk a kifliket belőle.

Kossuth kifli, glutén- és tejmentesenAnnyira gyors és egyszerű, hogy  nem is értem miért nem készül gyakrabban 🙂

Tipp: ha véletlen maradna belőle, vanília sodóval isteni desszert is varázsolható a maradékból.

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?