Kókusztekercs – Blogkóstoló 34. forduló

Mentes kókusztekercs

Évekkel ezelőtt volt a gasztro bloggerek között egy nagyszerű játék, a “Blogkóstoló”, évekkel ezelőtt még én is aktívan írtam a recepteket 🙂 Most ismét elindult ez a nagyszerű játék és ez arra ösztönzött, hogy ismét részt vegyek rajta, talán a blogba is új életet lehelek ezzel 🙂

A blogkóstoló játék lényege, hogy felfedezünk új blogokat, új recepteket. Esetemben ez annyiban módosul, hogy én egy picit át is alakítom a kiválasztott receptet, mivel minden esetben maradok a glutén- és tejmentes recepteknél. Most egy kicsit könnyebb helyzetben vagyok, hiszen Tortafüggő Marisz blogjáról válogathattam, aki maga is ha nem is tejmentesen, de laktózmentesen készíti a sütiket.
Nagyon rég szerettem volna glutén- és tejmentesen kókusztekercset készíteni, így nagyon örültem amikor felfedeztem Marisz receptjét, amit Húsvétra el is készítettem.

Glutén és tejmentes kókusztekercsHozzávalók:
A “tészta” rész: 40 dkg gm darált keksz (én a Győri Édes gm kekszet használtam), 10 dkg darált dió, 10 dkg nádcukor, 2 evőkanál fekete kakaópor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 2 evőkanál rum, 2,5 dl mandulatej
A krém: 15 dkg tejmentes Ráma, 15 dkg darált nádcukor, 10 dkg kókuszreszelék + 10dkg a beleforgatáshoz

Glutén és tejmentes kókusztekercsA “tészta” rész száraz hozzávalóit egy tálban összekevertem, a mandula tejet felmelegítettem, majd belekevertem a cukrot, és a rumot. Amikor a cukor felolvadt, ráöntöttem a kekszes keverékre és összegyúrtam. A krém elkészítésének idejére félretettem.
A krémhez habverővel kihabosítottam a Rámát, hozzáadtam a porcukrot és a kókusz reszeléket, alaposan elkevertem.
A keksz alapot szilikon lapon kinyújtottam kb 3-4 mm vastagra, rákentem a krémet, majd feltekertem, mint egy bejglit.
A szilikon lapra szórtam a félretett kókusz reszeléket és ebbe beleforgattam a tekercset.

2 óra hűtés után remekül szeletelhető és pont olyan, mint emlékeimben az “igazi” 🙂

Glutén és tejmentes kókusztekercs

Pin It

Vélemény, hozzászólás?