Piskóta

Nos a piskótát is mindenki másképp csinálja… Én úgy csinálom, ahogy nagyimtól tanultam. Eddig mindig bevált 🙂

A recept lényege, hogy mindenből azonos mennyiséget adok hozzá, de míg a liszt púpos kanál, addig a cukor normál evőkanálnyi mennyiség. Remélem ez így érthető 🙂

Pl. 6 tojás, 6 evőkanál liszt, 6 evőkanál cukor

A piskótához szétválasztom a tojásokat, kemény habbá verem a fehérjét, majd 6 evőkanál cukort adok hozzá, kanalanként adagolva, folyamatosan keverve. Utána jöhet 6 evőkanál liszt, ugyanezzel a módszerrel, végül egyesével a tojások sárgája. Előmelegített sütőben 180 fokon sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöm. Az ajtót nem szabad kinyitni, a piskótát szoba hőmérsékleten a formában hűtöm kéz melegre, utána rácson hűtöm ki teljesen. Csak akkor kezdek el vele dolgozni, ha teljesen kihűlt.

Pin It

Egy hozzászólás a(z) “Piskóta” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Piskóta - Dynamit Kft. - Prémium Minőségű Konyhafelszerelések és Élelmiszerek

Vélemény, hozzászólás?