Krémsajt házilag

Krémsajt házilag

Már volt szó itt a blogon házi sajt készítésről, nos ez a krémsajt vagy krémsajtféle sem bonyolultabb egy cseppet sem a végeredmény pedig nagyon sok mindenre felhasználható.

Talán tavaly várt egy ilyen krémsajttal Böbe barátném, hogy Ő hol leste el a technikát nem tudom, de azóta én egy kissé tovább vittem, többféle módszert kipróbáltam, le is írom Nektek őket, találjátok meg Ti is a Nektek leginkább megfelelőt, mind ízvilágban, mind állagban.

Az első próbálkozás úgy nézett ki, hogy 2 nagy doboz (450 gr körül) joghurt, hozzá 4 dl tejszín. Aztán volt tejszínmentes változat, az kissé savanykásabb ízvilág.

A következő 2 nagy doboz tejföl, hozzá 2 dl tejszín. Illetve ezt is kipróbáltam tejszín nélkül is. Nem rossz, jó krémes az állaga, de nem ez lett a befutó.

A technika a fenti változatoknál is ugyanaz, ami most következik:

Hozzávalók: 1 nagy doboz tejföl, 1 nagy doboz joghurt, 2 dl tejszín (elhagyható)
ízesítésnek ízlés szerint só, friss fűszer növények, házi vegeta, pirospaprika, bármi, amit kedveltek.

Nálam most natúr (süteménybe) és medvehagymás változat készült.

A hozzávalókat összekeverem egy tálban és ha nem süteményhez kell, akkor sózom.
Utána átöntöm egy nagy textilbe (még volt egy nagy darab géz itthon én azt használom összehajtogatva) és felakasztom csepegni, úgy hogy alá teszek egy tálat amibe csepeghet a savó (ipari termékek esetén egy kis víz is)
Így néz ki a csepegés:

Krémsajt házilag6-8 óra elteltével már késznek nyilvánítható, de ha nagyon ráérek este teszem fel és reggelre ez az eredmény:

Krémsajt házilagÉs így néz ki állagra:

Krémsajt házilagEzt a gömböcöt jól kikeverem, belekeverem a fűszereket és már készen is van.

Medvehagymás krémsajt házilag:

Krémsajt házilagMég egy kis plusz info:

– kiváltható vele bármilyen süteménybe, krémbe a krémsajt vásárlás
– 2-3 óra csepegtetés után a közepe még lágy, van aki azt az állagot szereti, én abból mártogatós alapját szoktam készíteni

Jó kísérletezést!

Pin It

Vélemény, hozzászólás?